Reabilitarea Casei de cultură din municipiul Luduș, județul Mureș

reabilitarea casei de cultură din municipiul luduș, județul mureș Casa de Cultură din orașul mureșean Luduș va fi reabilitată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul prevede construirea unei săli de conferințe și o bibliotecă.

Casa de Cultură din Luduș se află într-o stare precară și nu oferă condiții adecvate desfășurării manifestărilor culturale, nemaifiind modernizată după Revoluția din 1989.

          

Edilii locali au decis să reabiliteze acest edificiu și au întocmit în acest sens un proiect cu finanțare europeană, care a fost aprobat în primăvara acestui an.

          

Astfel, Primăriei Luduș i-au fost acordate peste 7,6 milioane de lei prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

          

Banii vor fi folosiți atât pentru reamenajare, cât și pentru construirea unor spații noi, spune Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului:

          

"Se va reabilita complet Casa de Cultură și se va dota complet și vom avea spații de extindere atât pe verticală cât și pe orizontală. Se va construi o sală de conferințe cu capacitate de 100 de locuri și o bibliotecă, peste Casa de Cultură, unde va funcționa Biblioteca Orășenească Luduș."

          

Casa de Cultură din Luduș poartă numele lui Pompeiu Hărășteanu, celebrul bas al Operei Române din București și fost prim solist al Operei din Bonn.

          

Celebrul artist, care de-a lungul timpului a evoluat în peste 8.000 de spectacole de operă atât în țară cât și în străinătate, este legat de Luduș prin faptul că aici și-a petrecut copilăria, Ludușul fiind orașul de baștină al părinților și bunicilor săi.

          

Reabilitarea edificiului este prevăzută să se încheie până la 31 decembrie 2023, iar conducerea orașului speră ca această investiție să contribuie la dezvoltarea culturii locale, odată cu revenirea la normalitate după pandemie.

          

În opinia primarului Cristian Moldovan, cultura nu include numai arte și literatură, ci și modul de viață al comunității locale, motiv pentru care edilii doresc să le ofere ludușenilor o scenă pentru exprimarea crezului artistic și tradițiilor locale.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 31.08.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-08-31 08:28:00
Vizualizari: 496
TiparesteTipareste