DRP - Ziua Limbii Române, eveniment online

drp - ziua limbii române,  eveniment online Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează "Ziua Limbii Române", un eveniment online, moderat de secretarul de stat Oana Ursache, marți, 31 august.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni  organizează  "Ziua Limbii Române", un eveniment online, moderat de secretarul de stat Oana Ursache, marți, 31 august. 


"Prin această inițiativă ne dorim să aducem la aceeași masă atât cercetători din comunitățile istorice, cât și din diaspora. Prima conferință științifică, dedicată păstrării limbii române în comunitățile istorice, va începe la ora 11 și va reuni profesori și lectori universitari din Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și România. Vor fi atinse subiecte precum formarea cadrelor didactice de limba română în comunitățile istorice, precum și transmiterea dialectului aromân și a limbii române în cadrul comunităților de aromâni din Peninsula Balcanică."


Conform sursei citate, de la ora 17, reprezentanți ai mediului academic românesc din diaspora vor dezbate ultimele tendințe în predarea limbii române. Subictele abordate vor fi despre manuale de limba română, dar și despre crearea de platforme electronice care să conțină materiale adecvate nevoilor elevilor, indiferent de țara în care s-ar afla.


Evenimentul va fi transmis live, mâine, de la ora 11, respectiv ora, pe pagina de Facebook a Departamentului. Păstrarea identității românești prin promovarea educației în limba maternă rămâne unul dintre obiectivele prioritare pe agenda acțiunilor întreprinse de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și în acest an, precizează DRP.


www.rri.ro
Publicat: 2021-08-30 12:50:00
Vizualizari: 337
TiparesteTipareste