Unități de învățământ din Sectorul 4, modernizate cu ajutorul fondurilor europene

unități de învățământ din sectorul 4, modernizate cu ajutorul fondurilor europene Școlile din sectorul 4 se modernizează cu bani europeni. Administrația publică locală a accesat fonduri pentru dotarea unităților de învățământ.

Peste o mie de săli de clasă vor fi dotate cu echipamente care să permită desfășurarea procesului didactic online, în cazul în care pandemia ne va da bătăi de cap în continuare.


Beneficiari sunt aproape 30 de mii de elevi din 39 de școli din sector cărora li se va asigura participarea la activitatea educațională în condițiile în care nu vor putea fi prezenți fizic la școală.


Amănunte aflăm de la purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 4, Violeta Boerescu:

"Sectorul 4 derulează în acest moment prin Programul Operațional Competitivitate 2014- 2020 un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare totală de 51 de milioane de lei pentru dotarea a 1.030 de săli de clasă din unitătile de învățământ din sectorul 4- școli și licee- cu 30 de mii de tablete, echipamente și licente pentru buna desfașurare a cursurilor in mediul online.

Dacă lucrurile își urmează cursul firesc, iar până acum nu au fost probleme, putem spune că în primul semestru al anului școlar viitor aceste tablete, aceste echipamente ar putea ajunge în clasele din școlile și liceele din sectorul 4".


Tabletete vor avea abonament de date inclus pentru 24 de luni iar kit-urile de predare online vor conține: camere WEB pentru transmiterea live a lecțiilor, laptopuri, monitoare și abonamente pentru conectare la Internet.


Toate acestea vor fi integrate într- o platformă educațională care să asigure conectarea securizată a elevilor astfel încât persoanele neautorizate să nu poată accesa sistemul pentru a perturba desfășurarea orelor.


Acesta nu este singurul proiect finanțat din surse comunitare de către administrația locală.


Prin Regio 2014- 2020 Axa 10 Infrastructură de educație, Primăria Sectorului 4 a mai modernizat şi extins bazinul semiolimpic de înot și sala de sport de la școala 190 și a construit o grădiniţă nouă:

 "Au mai fost accesate și alte proiecte cu fonduri europene, unele s-au finalizat, altele se află în derulare, ne referim aici la construirea unei gradinițe noi la școala gimnazială 190 din sectorul 4. Apropo de cum evoluează lucrurile acolo perspectivele sunt foarte bune și putem spune în acest moment că la începutul noului an școlar acea gradiniță va fi pregatită să primeasca copiii".



RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 02.09.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-02 08:16:00
Vizualizari: 413
TiparesteTipareste