Facilităţi la călătoria cu trenul

facilităţi la călătoria cu trenul Este disponibilă noua versiune a aplicaţiei mobile a operatorului feroviar naţional CFR Călător, iar una dintre noutăţi este achiziţionarea mai facilă a biletelor pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» şi retur.

Este disponibilă noua versiune a aplicaţiei mobile a operatorului feroviar naţional CFR Călător, iar una dintre noutăţi este achiziţionarea mai facilă a biletelor pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» şi retur. Aplicaţia permite salvarea datelor călătorilor şi oferă opţiunea Click4pay. Noua versiune poate fi instalată prin accesarea site-ului CFR Călători sau prin intermediul magazinului Google Play, fiind disponibilă pentru dispozitivele cu Android (minim Android 5.1). CFR Călători operează 60 de trenuri pe ruta Bucureşti Nord - Aeroportul «Henri Coandă» şi retur, iar orarul trenurilor acoperă aproape întreaga zi, asigurând transportul atât pentru traficul de călători ocazional, cât şi pentru cel de navetă.


CFR Călători şi una dintre principalele comerciale bănci din România au implementat plata contactless a biletului pentru trenurile pe relaţia Bucureşti Nord - Aeroportul "Henri Coandă". Pentru început, proiectul-pilot cuprinde doar această rută, unde călătorii au la dispoziţie terminale contactless pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent. Dispozitivele permit în acest moment achiziţionarea a două tipuri de bilete: pentru adulţi şi copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienţi la care nu este necesară verificarea/reţinerea unor documente suplimentare. Tariful unei călătorii pe ruta Bucureşti Nord - Aeroport este de 4 lei (circa 0,80 euro) pentru un adult şi 2 lei (circa 0,40 euro) pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani).


În altă ordine de idei, CFR Călători asigură legături directe cu staţiunile de la Marea Neagră până pe 15 septembrie, deşi programul estival «Trenurile Soarelui 2021» se încheie pe 5/6 septembrie, a anunţat compania. Pentru ca pasagerii să se poată bucura din plin de ultimele zile călduroase, CFR Călători asigură până pe 15 septembrie continuitatea călătoriei până la Mangalia (în sudul Litoralului românesc), prin menţinerea unor legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi şi Suceava (în partea de est a ţării) sau prin asigurarea legăturii din Bucureşti Nord la trenuri dinspre Baia Mare, Beclean pe Someş, Sighetu Marmaţiei, Bistriţa Nord, Cluj-Napoca, Braşov, Arad, Craiova (nordul, vestul şi sudul României). Astfel, până 15 septembrie 2021, vor avea circulaţia prelungită până la Mangalia mai multe trenuri, fără ca pasagerii să fie nevoiţi să coboare în staţia Constanţa şi să schimbe garnitura.


După 15 septembrie, legătura cu Constanţa se va menţine atât cu trenuri directe din Braşov, Iaşi/Suceava, cât şi prin trenurile cu schimbare în Bucureşti Nord dinspre marile oraşe din ţară. Conexiunea dintre Bucureşti şi Constanţa va fi asigurată zilnic de 18 trenuri, din care 14 InterRegio (câte 7 pe sens) şi 4 Regio (câte două pe sens).



RadioRomaniaInternational · Concret Despre Romania - 03.09.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-03 09:09:00
Vizualizari: 572
TiparesteTipareste