MAE: Au fost evacuaţi din Afganistan 76 de cetăţeni afgani din categorii vulnerabile UPDATE

mae: au fost evacuaţi din afganistan 76 de cetăţeni afgani din categorii vulnerabile update Celula de criza interinstituţională a reuşit să obţină, sâmbătă, evacuarea cu succes din Afganistan a încă 15 cetăţeni afgani

UPDATE  Celula de criza interinstituţională a reuşit să obţină, sâmbătă, evacuarea cu succes din Afganistan a încă 15 cetăţeni afgani, colaboratori ai forțelor armate române, precum și studenți cu burse în România, a anunțat Ministerul de Externe de la București.


În total, autorităţile române au contribuit la evacuarea a 76 de cetăţeni afgani, care se adaugă celor 49 de cetăţeni români şi 7 ai statelor partenere.

--------------

Celula de criză interinstituţională a reuşit să obţină, sâmbăta, evacuarea din Afganistan a 45 de cetăţeni afgani, magistraţi și familiile lor, a anunţat ministrul roman de externe, Bogdan Aurescu, la Forumul de Securitate în Marea Neagră şi Balcani, care se desfăşoară la Bucureşti. 


Şeful diplomaţiei române a precizat că zilele trecute alţi 11 cetăţeni afgani - judecători, medici şi jurnalişti - au fost evacuaţi din Kabul cu sprijinul statului român. În total, autorităţile române au contribuit la evacuarea a 61 de cetăţeni afgani, care se adaugă celor 49 de cetăţeni români şi 7 ai statelor partenere. 


Pe de alta parte, preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu privire la Afganistan. 

"România rămâne îngrijorată cu privire la situaţia critică din Afganistan şi este gata să contribuie la eforturile NATO de abordare a acestei crize. Unitatea aliaţilor este esenţială. Afganistan nu trebuie să devină din nou un refugiu sigur pentru terorişti", a scris Klaus Iohannis pe Twitter. 


La rândul său, secretarul general al NATO a scris pe Twitter că a discutat cu preşedintele român şi cu premierii Olandei şi Spaniei despre evoluţiile din Afganistan. 

'Aliaţii NATO vor continua să aducă oamenii în siguranţă, iar noi rămânem hotărâţi şi uniţi împotriva terorismului internaţional', a scris Stoltenberg.www.rri.ro
Publicat: 2021-09-04 12:22:00
Vizualizari: 337
TiparesteTipareste