Filme pentru copii și adolescenti proiectate în aer liber

filme pentru copii și adolescenti proiectate în aer liber Anul acesta, cu ocazia celei de-a XIII-a ediții, Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânar Kinodiseea are un program special.

Anul acesta, cu ocazia celei de-a XIII-a ediții, Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânar Kinodiseea are un program special. Se desfășoară în două etape, prima fiind organizată în Parcul Plumbuita, tocmai pentru ca cei mici și cei mari să se bucure de activități în aer liber după o perioadă lungă petrecută la interior. Așadar, între 1 și 12 septembrie, prima parte a ediției de anul acesta a Kinodiseea își așteaptă spectatorii, spre periferia de nord-est a Bucureștiului.

 

Invitația ne-o face Ligia Keșișian, organizatoarea festivalului: „Într-adevăr o dată cu prima zi de toamnă ne-am organizat și noi în Parcul Plumbuita pentru o ediție în aer liber a festivalului KINOdiseea. Este doar primul eveniment dintr-o serie mai lungă Kinodiseea care va avea loc în această toamnă.  De pe 1 pe 12 septembrie, ne aflăm în fiecare seară în Parcul Plumbuita cu filme în aer liber pentru copii și pentru familii, dar și cu o serie de ateliere, de spectacole, jonglerii, pantomime, ateliere de actorie, un târg de meșteri cu tot felul de bunătăți și alte ateliere pentru copii.”

 

Aflat în cartierul Colentina, Parcul Plumbuita cu lacul aferent, reprezintă un plăcut loc de promenadă și joacă, departe de zgomotul și agitația centrului. De ce, ne explică tot Ligia Keșișian: „Am încercat mereu să avem proiecții ale festivalului și în zone central, în cinematografe în special, dar, de fiecare dată când am avut ocazia, am încercat să mergem și în cartiere pentru că, uneori, familiile nu ies neapărat din cartier pentru a merge în centru să urmărească un film sau să participe la o activitate culturală. Atunci ne propunem mereu să ajungem în cât mai multe zone ale orașului și să creștem publicul nostru și sperăm ca unii dintre cei care participă acum la aceste proiecții în aer liber să revină și în cinematografe.”

 

În această primă parte, filmele artistice și de animație prezentate nu sunt în premieră, ci sunt producții ceva mai vechi, dar foarte îndrăgite cum ar fi „Zootropolis”, „Moana”, „Povestea jucăriilor 4”, „Micul prinț”, „Mary Poppins se întoarece” sau „Cântecul mării”. Mai târziu, pe parcursul toamnei,va urma și secțiunea clasică a Kinodiseea cu filme în premieră și competiții. Ligia Keșișian: „Această ediție în aer liber este ca un teaser, dacă doriți. Vom reveni în a doua parte a festivalului cu filme aflate în premieră națională, cu filme atât pentru copii mai mici cât și pentru pre-adolescenți. Vor fi filme europene în general care vor fi proiectate în cinematografe și vom anunța mai multe detalii despre toate surprizele pe care le pregătim pentru toamna aceasta pe site-ul nostru kinodiseea.ro și pe rețelele sociale.”

 

RadioRomaniaInternational · Eveniment Cultural - 08.09.2021

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-09-08 16:44:00
Vizualizari: 486
TiparesteTipareste