Acces facil la informaţii legate de proiectele locale, la ADR Neamţ

acces facil la informaţii legate de proiectele locale, la adr neamţ Transparență în cheltuirea fondurilor europene și acces facil la informații legate de proiectele locale, acestea sunt câteva din scopurile unui demers ce se raportează la desfășurarea în nord estul țării a Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est cu sediul la Piatra Neamț, instituția care în șase din cele opt județe ale Moldovei se ocupă de fondurile alocate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, a inițiat un demers care să ofere celor interesați informații despre proiectele realizate din fonduri comunitare. Încercarea poate fi considerată o reușită dacă e să ne raportăm la multitidinea de date strânse într-un singur loc și ușurința cu care pot fi accesate. 


La rubrica Euranet Plus de astăzi, oferim câteva repere, împreună cu doamna Gabriela Bobeanu, șef serviciu comunicare în cadrul ADR Nord Est. În esență, este vorba despre o hartă interactivă la adresa de web inforegionordest.ro

"Așa este, noi o considerăm un instrument extrem de util, în special pentru toți colaboratorii noștri care vor să vadă impactul fondurilor europene asupra dezvoltării regiunii Nord - Est, dincolo de indicatori financiari de gradul de absorbție și de alte informații la care au acces până la urmă. Noi am vrut să facem un pas dincolo de obligațiile care decurg din regulamentele europene. Publicăm lunar situațiile cu beneficiarii de proiecte, dar am vrut ca orice utilizator să aibă ocazia să vizualizeze aceste proiecte pe o hartă. Este un instrument făcut cu ajutorul hărților Google. Se pot genera diverse rapoarte și filtre pe județ, localitate, axă prioritară, stadiul proiectului și, în plus, categoria. Avem setate niște categorii, care sunt aferente axelor prioritare  ale Programului Operațional Regional, drumuri, microîntreprineri, patrimoniu cultural, dezvoltare urbană, ca să dăm doar câteva exemple. Și acest demers face parte din preocuparea noastră de a asigura atât transparența privind utilizarea fondurilor  cât și de a transpune "bruxelleza" într-un limbaj cât mai ușor de înțeles de către publicul larg."


Câte proiecte sunt reprezentate pe hartă?

"Astăzi sunt 836 de proiecte reprezentate pe hartă, care provin  din toate cele șase județe ale Regiunii Nord Est, atât din mediul public cât și din mediul privat, cel universitar și de cercetare."



RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 10.09.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-10 08:40:00
Vizualizari: 465
TiparesteTipareste