Tabăra de sculptură de la Măciuca - expoziția sculptorilor

tabăra de sculptură de la măciuca - expoziția sculptorilor La Craiova se vernisează pe 12 septembrie expoziția temporară a participanţilor la Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca.

În cadrul celei de a treia ediții a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca, inaugurată pe 5 septembrie 2021, se va desfășura un al doilea eveniment cultural conex: deschiderea unei expoziții temporare ce va cuprinde lucrări de atelier ale sculptorilor prezenți în tabără anul acesta, machete ale sculpturilor aflate în lucru și semnate de cei zece participanți, fotografii-document și machete din eâițiile 2014 și 2017 ale taberei.

           

Vernisajul expoziției temporare va avea loc la Craiova, duminică, 12 septembrie, la Galeria Arta a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Craiova.

 

10 artiști din 7 țări au început deja să cioplească în marmură de Carrara și Rușchița lucrări monumentale ce vor contribui la alcătuirea unui Muzeu cu sculpturi în aer liber, în comuna Măciuca.

 

Cei 10 sculptori care participă la Ediția 2021 a Taberei Internaționale de Sculptură Măciuca sunt: Ilie BERINDEI (România/Elveția), Viorel ENACHE (România/Franța), Mathieu Harzo (Franța), Enya KEIM (Germania), Evrim KiILIÇ (Turcia), Horațiu LĂPUȘANU (România), Thomas PETIT (Franța/Martinica), Omar POUYE (Senegal), Ilarion VOINEA (România), Ion ZDERCIUC (Republica Moldova).

 

Acestora  li se alătură sculptorul Dumitru RADU (România), care va realiza bustul din bronz al filozofului și sociologului „Dumitru Drăghicescu”.

 

Expoziția este deschisă în perioada 12-24 septembrie 2021. Ediția 2021 a taberei, ca și cea din 2017, este cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național.

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-09-10 09:20:00
Vizualizari: 662
TiparesteTipareste