Sportivul săptămânii: Gimnasta Maria Ceplinschi

sportivul săptămânii: gimnasta maria ceplinschi Gimnasta Maria Ceplinschi este performera săptămânii trecute pentru câștigarea finalele de la bârnă și sol de la Cupa Mondială desfășurată la Mersin în Turcia.

Gimnasta Maria Ceplinschi este performera săptămânii trecute pentru câștigarea finalele de la bârnă și sol de la Cupa Mondială desfășurată la Mersin în Turcia. Românca s-a impus în finala de la bârnă cu 12,750 de puncte, urmată de croata Ana Derek cu 12,600 de puncte și de unguroaica Csenge Maria Bacskay cu 12,100 de puncte. În finala de la sol, Maria Ceplinschi a ocupat de asemenea primul loc cu 12,900 de puncte, pe locul 2 s-a clasat unguroaica Dorina Boeczoego cu 12,850 de puncte și croata Ana Derek cu același punctaj, 12,850 de puncte. Este primul concurs internațional de senioare la care gimnasta din România câștigă medalii de aur. Pentru performanța sa, Radio România Internațional o declară pe Maria Ceplinschi sportivul săptămânii.

 

Maria Sorana Ceplinschi s-a născut pe 12 august 2005 la Constanța, pe malul Mării Negre. Clubul la  care este legitimată este Farul Constanța. În 2019, la campionatele naționale de juniori, ea a câștigat medaliile de argint în probele de sărituri și sol și a terminat pe locul 4 la individual compus. La campionatele naționale ale României din același an, Ceplinschi a ocupat locul 5 la sărituri, locul 7 la sol și locul 12 la individual compus.

 

La Cupa Horizon de juniori din Grecia din același an 2019, Maria a câștigat toate medaliile de aur cu excepția celei de la sărituri. La campionatele naționale ale României din 2020, constănțeanca a terminat concursul pe locul 4 în două finale, la sărituri și paralele inegale. A concurat la Campionatele europene de juniori disputate la Mersin, în Turcia, și a câștigat titlul de campioană europeană cu echipa națională. România a cucerit medalia de aur la o distanță de peste 10 puncte față de ocupanta locului 2, Ucraina.

 

Ceplinschi a câștigat argintul la individual compus și la sol, în ambele probe fiind depășită de o altă româncă, Ana Bărbosu. A debutat la seniori în 2021 la Campionale europene desfășurate la Basel, în Elveția. A fost rezerva Larisei Iordache, dar, în urma retragerii acesteia din cauza unor probleme de sănătate, Maria Ceplinschi a concurat la sol unde a obținut locul 5.

RadioRomaniaInternational · Sportivul săptămânii: Gimnasta Maria Ceplinschi

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-14 11:10:00
Vizualizari: 585
TiparesteTipareste