Razan Khalaila din Israel

Razan Khalaila din Israel, viitoare studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași

Din Israel soseste invitata noastră de astăzi de la Radio Romania Internaţional. Se numeşte Razan Khalaila, iar din vara lui 2021 e absolventă a cursului de limba română pentru studenţi străini de la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Începând din această toamnă vrea să urmeze Facultatea de Farmacie din acelaşi oraş moldav. De ce a ales România?

„Părinţii mei au studiat la Iaşi, au cumpărat două apartamente acolo. Mama mea a studiat dreptul, iar tata a studiat la Facultatea de Farmacie. L-am admirat pe tatăl  meu şi mi-am dorit să studiez şi eu în domeniul lui. De aceea am ales farmacie. În anii 90, când părinţii mei au studiat în România, şi-au făcut o prietenă în Iaşi cu care au ţinut legătura. Peste ani, în 2015, eu şi părinţii mei am mers într-o excursie în România, la Iaşi, şi am cunoscut-o şi eu pe această prietenă a lor, care are o fiică. Ea mi-a devenit între timp cea mai bună prietenă româncă.

Timpul liber cum şi-l petrece Razan Khalaila din Israel?

„Îmi place să mă plimb prin oraş, să citesc. Scriitoarea mea preferată e Louisa May Alcott, o autoare americancă. Îmi place foarte mult o carte de-a ei numită Little Women”, tradusă în limba română: „Cele patru fiice ale doctorului March”. Cartea a fost publicată iniţial în secolul al XIX-lea.

În călătoria sa cu părinţii din 2015 prin România, Razan Khalaila a descoperit şi Bucureştiul, pe care l-a vizitat din nou anul acesta însoţită de tatăl său. Tot anul acesta tânăra israeliană de origine arabă a ajuns împreună cu o prietenă în judeţul Suceava, la Dorna-Arini.

„Îmi place foarte mult în România, mă simt foarte bine aici. România e a doua mea casă deja.

Razan Khalaila provine din Kfar Menda, un oraș arab situat în apropierea Nazaretului. Are un frate mai mare care se pregăteşte să devină pilot în Irlanda. Familia sa deţine afaceri în domeniul farmaceutic în Israel. Cum se gândeşte tânăra la viitor, după încheierea studiilor în România, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi?

„Vreau să mă întorc în Israel pentru că eu şi familia mea avem două farmacii acolo, adică mă aşteaptă un viitor bun.

 

 

RadioRomaniaInternational · 16.09.2021 Student Strain In Romania

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-16 21:56:00
Vizualizari: 218
TiparesteTipareste