Italia: Reuniune din cadrul campaniei MAE „Dialog cu diaspora pe teme consulare – 2021”

italia: reuniune din cadrul campaniei mae „dialog cu diaspora pe teme consulare – 2021” Ministerul Afacerilor Externe a organizat o nouă reuniune din cadrul campaniei „Dialog cu diaspora pe teme consulare – 2021”, la data de 24 septembrie 2021, în format hibrid, cu membrii comunității și ai mediului asociativ românesc din Italia.

Un responsabil al Ministerului de Externe de la Bucuresti a discutat cu membri ai comunităţii române din Italia despre îmbunătăţirea serviciilor consulare, în conditiile în care mulţi români din diaspora sunt nemulţumiţi de modul greoi şi uneori neprietenos în care sunt asigurate aceste servicii. 


Şeful Departamentului consular din MAE, Valentin Muntean a prezentat, în cadrul unei reuniuni în format hibrid la care au participat toţi consulii generali din Italia şi aproximativ 40 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români din peninsula, elementele de reformă avute în vedere în minister. 


Discutiile au fost despre modernizarea şi extinderea reţelei consulare, simplificarea procedurilor de programare, modernizarea sistemelor informatice, optimizarea acestor sisteme informatice pentru telefoanele mobile, despre digitalizare şi debirocratizare. 


Potrivit corespondentului Radio Romania în Italia, la Roma va exista un consulat general al Romaniei, iar peste patru ani va fi înfiinţat un consulat şi în Sardinia.


Următoarea reuniune din cadrul campaniei "Dialog cu diaspora pe teme consulare - 2021" va avea loc cu reprezentanții mediului asociativ din Emiratele Arabe Unite - Dubai, la data de 29 septembrie 2021, detaliile urmând a fi comunicate pe pagina de socializare a Consulatului General al României la Dubai.


Sursa Ministerul Afacerilor Externe
www.rri.ro
Publicat: 2021-09-25 18:12:00
Vizualizari: 201
TiparesteTipareste