Creştere abruptă a cazurilor de COVID 19

creştere abruptă a cazurilor de covid 19 Record de cazuri de infectare cu SARS CoV-2, în România, de la începutul pandemiei – peste 11.000.

România a raportat, marți, o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19, peste 11.000, stabilindu-se, astfel, un nedorit record absolut de la începutul pandemiei. A crescut accentuat şi numărul deceselor - mai mult de 200, iar cel al pacienţilor cu coronavirus internaţi în spitale a ajuns la peste 11.400, dublu faţă de acum două săptămâni. Virusul se răspândește cu repeziciune, iar situaţia la nivelul întregii ţări este alarmantă: sute de orașe și comune depăşesc incidenţa de 3 la mia de locuitori, iar cele mai multe cazuri noi de infectare au fost înregistrate în Bucureşti. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, doctorul Alexandru Rafila, este de părere că, la situaţia actuală, cu spitalele pline de pacienţi, majoritate nevaccinaţi, au contribuit atât relaxarea măsurilor pe timpul verii, cât şi rata mică de imunziare a populaţiei. 

"Avem o acoperire vaccinală mică şi, din această cauză, marea majoritate a cazurilor care ajung în spital şi la terapie intensivă sunt cazurile persoanelor nevaccinate, ele sunt majoritare, reprezintă 70% din populaţia României. Acesta este unul dintre elemente. Cel de-al doilea element din care iar nu am învăţat nimic a fost o relaxare totală până în data de 10 septembrieˮ. 


La rândul său, coordonatorul Campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a avertizat că sistemul medical românesc s-ar putea bloca, dacă va continua să crească numărul cazurilor de infectare cu SARS CoV-2.  

"Varianta Delta, care astăzi este dominantă, se răspândeşte cu atât de mare uşurinţă, încât aproape toate persoanele care nu au niciun grad de imunitate, niciun grad de protecţie, nici după boală, nici după vaccinare, care locuiesc în aglomerări urbane, acolo unde densitatea populaţiei este crescută, riscul de infectare în perioada următoare este foarte crescut. Iar din acest punct de vedere, avem sute de mii de persoane care nu au niciun fel de protecţie şi important pentru noi este ca aceste persoane să nu se infecteze într-un timp scurt, pentru că acest lucru va duce, evident, la blocarea sistemului medicalˮ. 


Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a mai declarat că acoperirea vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă rezidentă cu vârstă de peste 12 ani este de aproximativ 33%. Practic, o treime din populaţia României este, în momentul de faţă, vaccinată cu cel puţin o doză, majoritatea sunt persoane vaccinate cu schemă completă, a precizat Gheorghiţă. Potrivit acestuia, acoperirea vaccinală în municipiul Bucureşti depășește, în momentul de faţă, de 51%, iar toate judeţele, exceptând unul singur, au o rată de  acoperire de peste 20%.

RadioRomaniaInternational · Creştere abruptă a cazurilor de COVID 19 - 29.09.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-09-29 11:44:00
Vizualizari: 259
TiparesteTipareste