Proiecte edilitare în municipiul Roman, judeţul Neamţ

proiecte edilitare în municipiul roman, judeţul neamţ Modernizare de străzi, reabilitări de locuințe, dotări cu echipamente moderne la un liceu cu profil tehnologic, acestea sunt câteva din investițiile pe care și le propune Primăria de la Roman, județul Neamț.

Două contracte cu finanțare europeană au fost semnate recent. Acestea au legătură cu susținerea a două proiecte în municipiul Roman, județul Neamț. Este vorba despre "Reabilitarea și modernizarea clădirilor cu destinație socială pentru populația cartierului urban defavorizat Zona Fabricii" și "Reabilitarea, modernizarea și echiparea Liceului Tehnologic Vasile Sav".


Căutăm repere și justificări legate de demersurile administrației publice locale, avându-l ca interloctor pe domnul Leonard Achiriloaei, primarul urbei.  Ce vă propuneți în cadrul acestora? Mai întâi, despre modernizarea clădirilor cu destinație socială.

"Este un proiect de reabilitare și modernizare atât a clădirilor cu destinație socială, dar care are și o componentă de reabilitare de străzi: strada Fabricii și de construire de acces spre aceste zone de locuit. Este un proiect important care are o valoare de 20,8 milioane de lei, o sumă care conține modernizare și configurarea  a 112 spații locative în patru corpuri de clădire, fiecare din aceste spații locative va avea totul individualizat.  E vorba de utilități pentru fiecare, tocmai pentru a putea gestiona și a crea un confort sporit celor care vor sta în aceste locuințe.

Totodată, e vorba de o zonă stradală cu o lungime de 775  de metri, iar căile de acces au 281 de metri."


În ceea ce privește instituția de învățământ?

"La fel, o investiție importantă, care se referă la reabilitarea modernizarea și echiparea liceului tehnlogic Vasile Sav din Roman.  Proiectul are o valoare totală de  22,2 milioane de lei și care are două componente: o componentă care se referă la reabilitare și modernizare pentru corpul B al liceului, corpul C și sală de sport, iar totodată are și o parte de diverse echipamente IT, de sisteme informatice, de echipamente moderne și rețelistică, totodată și echipamentele didactice specifice, fiind un liceu de profil tehnic."


Când vor fi finalizate aceste investiții?

"Aceste investiții au termenul limită de finalizare 31 decembrie 2023."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 06.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-06 07:55:00
Vizualizari: 206
TiparesteTipareste