Info Sport

info sport Naţionala feminină de handbal a României a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 26-19, miercuri, la Mioveni, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European din 2022.

Naţionala feminină de handbal a României a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 26-19, miercuri, la Mioveni, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European din 2022. Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul, având emoţii doar în finalul primei reprize, când oaspetele s-au apropiat la un singur gol, 15-14, după ce au marcat trei goluri consecutive. În repriza a doua, echipa antrenată de Adrian Vasile s-a desprins clar, pe fondul căderii fizice a feroezelor, câştigând la o diferenţă de şapte goluri. Cele mai multe goluri ale Naţionalei române au fost înscrise de Crina Pintea, care a punctat de 9 ori, şi de Bianca Bazaliu, care a înscris de 6 ori. Din Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European mai fac parte Danemarca şi Austria. România va disputa următorul joc pe 10 octombrie, în deplasare, cu Austria. Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, în noiembrie 2022.


Echipa de fotbal a României întâlneşte vineri, în deplasare, formaţia Germaniei, în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor. Jocul se va desfăşura la Hamburg. Partida contează pentru grupa J a calificărilor, în clasamentul căreia conduce Germania, cu 15 puncte din 5 victorii şi o înfrângere. Pe locul doi se află Armenia, cu 11 puncte, iar pe trei, România, cu 10 puncte. Germania este, clar, favorită la primul loc în clasamentul final, care asigură calificarea directă. Pentru locul secund, care duce la jocurile de baraj, lupta se duce între România şi Armenia. Cele două formaţii se vor întâlni luni, la Bucureşti, în meci direct. În prima confruntare dintre ele, desfăşurată în luna martie, la Erevan, s-a impus, surprinzător, echipa Armeniei, cu 3 la 2. 

RadioRomaniaInternational · Info sport 07.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-07 10:30:00
Vizualizari: 258
TiparesteTipareste