Metrou până la Aeroportul Otopeni și noutăți de la companiile aeriene

metrou până la aeroportul otopeni și noutăți de la companiile aeriene Guvernul României a aprobat memorandumul privind dezvoltarea magistralei de metrou M6, astfel încât să fie asigurată legătura de la Bucureşti la Aeroportul internaţional Otopeni 'Henri Coandă'.

Guvernul României a aprobat memorandumul privind dezvoltarea magistralei de metrou M6, astfel încât să fie asigurată legătura de la Bucureşti la Aeroportul internaţional Otopeni 'Henri Coandă'. Este un proiect care face parte din Strategia de Dezvoltare a transportului în regiunea București - Ilfov și este o extensie a Magistralei M4 către Aeroportul Otopeni. Noua magistrală va face legătura cu cele trei gări de pe traseu - Gara Progresul, Gara de Nord, Gara Băneasa și Aeroportul Otopeni. Trebuie menționat și faptul că această magistrală va fi complementară traseului feroviar Gara de Nord - Aeroportul Otopeni şi vizează şi cei 60% dintre călătorii care nu sunt din București. Mai există o investiție în derulare, care vizează legătură București - Giurgiu  și care va facilita accesul cetăţenilor din nordul Bulgariei către Aeroportul Otopeni.


În altă ordine de idei, compania aeriană low-cost Ryanair îşi extinde operaţiunile de la Aeroportul Internaţional Sibiu  şi anunţă lansarea a două noi rute care vor conecta direct Sibiul cu Milano Malpensa, Italia, începând cu 31 octombrie şi Liverpool, Marea Britanie, începând cu 1 noiembrie. Noile rute vor fi operate cu câte două frecvenţe săptămânale fiecare. RyanAir operează de la Sibiu zboruri directe spre Veneţia Treviso - Italia în zilele de marţi şi sâmbătă, spre Corfu - Grecia în zilele de marţi şi sâmbătă şi spre Bologna - Italia, în zilele de luni şi vineri. De asemenea, reamintim că din sezonul de iarnă compania aeriană va opera zboruri directe şi spre Billund, Danemarca, din 29 octombrie. Ryanair anunţă şi relansarea rutei Sibiu - Bruxelles Charleroi. Redeschiderea acestei rute din 1 noiembrie 2021 răspunde cerinţelor şi nevoii de mobilitate a comunităţii deservite de aeroportul sibian şi asigură legătura cu unul dintre cele mai importante oraşe europene. Ruta va fi operată cu două zboruri săptămânale, luni şi joi.


La rândul său, operatorul aerian low-cost Wizz Air va opera două noi rute din Bucureşti şi Cluj-Napoca, începând din toamna acestui an. Vorbim despre două destinații, una cu plecare din București, către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, cealaltă cu plecare din Cluj-Napoca spre Billund, Danemarca. Astfel, pentru Gran Canaria va exista un zbor pe săptămână, sâmbăta, începând din 6 noiembrie, în timp ce pentru destinaţia Billund vor fi două zboruri săptămânale - în zilele de miercuri şi duminică, începând din 31 octombrie.


RadioRomaniaInternational · Concret despre România 08.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-08 08:56:00
Vizualizari: 179
TiparesteTipareste