Educația adulților în Europa - inegalitate de oportunități, politici și măsuri de sprijinire

educația adulților în europa - inegalitate de oportunități, politici și măsuri de sprijinire  Aproximativ o cincime din adulții cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani din Uniunea Europeană nu a finalizat învățământul secundar superior.

Aproximativ o cincime din adulții cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani din Uniunea Europeană nu a finalizat învățământul secundar superior. O cincime însemnând 51,5 milioane de persoane. Dintre care, 12,5 milioane au părăsit sistemul de învățământ cu mai puțin de 8 clase! Iar țările din sudul Europei sunt cele mai afectate de nivelurile scăzute de educație în rândul populației adulte. Comisia Europeană urmărește ca, până în 2030, cel puțin 60 % dintre adulții din UE să participe la cursuri de formare în fiecare an.

Ce presupune educația și formarea adulților? Care este relevanța acestor statistici? Ce măsuri pot fi luate la nivel de politici publice? 

Invitată: Monica Calotă, Director al Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale


RadioRomaniaInternational · Podcasting Europe: Europa pentru toti - 09.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-10 17:50:00
Vizualizari: 2012
TiparesteTipareste