Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Echipa națională de handbal a României a încheiat la egalitate, 33 la 33, jocul disputat în deplasare cu Austria în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European din 2022.

Echipa națională de handbal a României a încheiat la egalitate, 33 la 33, jocul disputat în deplasare cu Austria în  Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European din 2022. România a controlat jocul în prima repriză şi a intrat la pauză cu un avantaj de cinci goluri, scor 16-11. Austria a reuşit să revină după pauză, a egalat, apoi a preluat conducerea. Cu puțin timp înainte de final, scorul era 32 la 29 pentru gazde. România a revenit, a egalat, dar austriecele au înscris cu 12 secunde înainte de sfârșitul jocului. În ultima secundă însă, România, deşi evolua în inferioritate după cartonaşul roşu primit de Alina Ilie, a marcat golul egalării prin cea mai bună jucătoare a sa, Bianca Bazaliu, autoare a 11 goluri. Tot duminică, Danemarca a învins selecţionata Insulelor Feroe, cu 39-19, în deplasare. În grupă, Danemarca ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România, cu 3 puncte, de Austria, cu un punct, și de Feroe, fără punct. România va juca următoarele partide în martie, acasă, apoi în deplasare, cu Danemarca. Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, în noiembrie 2022.

            

România a câștigat, duminică, cinci medalii de aur şi una de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la München. Tinerii canotori români au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în probele de doi rame feminin, doi rame masculin, patru rame feminin, patru vâsle feminin și 8+1 masculin. Medaliile de argint au fost obținute la 8+1 feminin.

            

În turneul de tenis de la Indian Wells, dotat cu premii de  8.150.000 de dolari,  Simona Halep a fost învinsă, duminică, în turul trei, de bielorusa Aleksandra Sasnovici, numărul 100 WTA, cu 7-5, 6-4. Românca s-a înclinat după o oră şi 38 de minute de joc în faţa sportivei care, în turul anterior, trecuse de britanica de origine română Emma Răducanu, câştigătoarea titlului la US Open. În turul al treilea au mai pierdut  două românce. Sorana Cîrstea a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, a patra favorită, cu 4-6, 6-4, 7-6, iar Irina Begu a fost eliminată de jucătoarea americană Shelby Rogers, care a învins-o cu 6-0, 6-2. Astfel, la Indian Wells nu a mai rămas în competiție nicio româncă. 

RadioRomaniaInternational · Săptămâna sportivă - 11.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-11 11:11:00
Vizualizari: 458
TiparesteTipareste