Herculane Project continuă

herculane project continuă Cristina Apostol este un arhitect tânăr și pasionat de domeniul său de activitate, dedicându-se trup și suflet proiectului gândit pentru punerea în siguranță și conservarea patrimoniului cultural de la Băile Herculane

Cristina Apostol este un arhitect tânăr și pasionat de domeniul său de activitate, dedicându-se trup și suflet proiectului gândit pentru punerea în siguranță și conservarea patrimoniului cultural de la Băile Herculane. Alături de Oana Chirilă, Cristina este motorul unui plan ambițios de reintegrare în circuitul cultural a acestui oraș din România, cândva de o importanță turistică majoră.   "Ambițiile sunt foarte mari și auzim tot mai des că ne-am asumat o pălărie mai mare decât ar fi fost indicat, dar încercăm să profităm de energia și de doza benefică de naivitate pe care ne-o dă vârsta. Momentan, suntem în punctul în care, la un calcul estimat în mare, am investit în punerea în siguranță a Băilor Neptun la fel de mult ca în evenimentele culturale pe care le desfășurăm acolo, evenimente cu artiști și, în special, școala de vară care are loc anual. Suma începe să se apropie de 150 de mii de euro, cumulat. Proiectul de punere în siguranță a Băilor Neptun, la momentul realizării lui, era în valoare de 103 mii de euro. Pe lângă factorii pe care îi știm cu toții și care ne influențează, care au făcut să crească prețurile pentru absolut tot ce ține de construcții, mai intră în calcul și o variabilă extrem de relevantă, care ține de domeniu, anume că indiferent de rapiditatea cu care ne mișcăm noi strângând fonduri, clădirea se degradează destul de repede. Dacă am pune astăzi în aplicare acel proiect de punere în siguranță, nu ar mai avea aceeași valoare ca acum patru ani."


Herculane Project a început ca un proiect de suflet al Oanei Chirilă, iar Cristina Apostol s-a implicat încă de la început. Simțea că este momentul pentru o schimbare și, mai ales, simțea că poate participa la ea. Mai este drum de parcurs până la finalizarea a ceea ce și-au propus, însă echipa își continuă menirea, cu determinare și încredere.   "Am simțit, la momentul respectiv, că era o inițiativă și este în continuare una prin care putem să dovedim că și un singur om poate face schimbarea. Era o perioadă destul de controversată din punct de vedere administrativ, existau și discuții legate de relevanța sau capacitatea unui singur om de a putea să schimbe ceva. Implicit, prin inițiativa aceasta, încă de la început am simțit că există potențialul să dovedim că un singur om între oameni poate să facă o schimbare. Legat strict de Băile Neptun, punerea în siguranță este puțin trecută de jumătatea drumului, dar un câștig enorm din punctul meu de vedere este faptul că am adus discursul cultural în atenția mass-media. Am reușit să ducem acest discurs legat de patrimoniu și de relevanța lui în fața oamenilor."


Herculane Project va lansa în curând un apel către toți cei care își doresc să devină voluntari în cadrul proiectului. Cei tineri, speră Cristina Apostol, vor putea lua parte la un proiect care să îi motiveze să își concretizeze propriile idei și pasiuni.  "Nu ar trebui să fie speriat niciun tânăr că, dacă are o idee, aplicarea ei nu ar duce la o schimbare. Există o șansă foarte mare ca aplicarea acelei idei să ducă la o schimbare. Pe lângă asta, legat de inițiative non-profit, pasiunea cred că trebuie să fie destul de mare, în ideea în care presupune destul de mult timp și implicare și, deci, este nevoie să existe și motivație în spate. Pasiune față de un anumit subiect, indiferent care este el. Așadar, să existe pasiune și să nu existe teamă că o schimbare nu poate să vină odată cu implicarea. Pentru Herculane Project, vom lansa un apel pentru voluntari în viitorul apropiat. Putem fi urmăriți pe orice platformă de social media cu "Herculane Project", pe Facebook și Instagram, unde vom publica și apelul la voluntariat."


Pe site-ul www.herculaneproject.ro puteți găsi mai multe informații despre parcursul și rezultatele de până acum, despre campania de strângere fonduri și despre toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului.

RadioRomaniaInternational · Generatia 3.0 - 19.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-19 15:15:00
Vizualizari: 514
TiparesteTipareste