Sport Club RRI: Rugby

sport club rri: rugby Campionatul SuperLigii române de rugby s-a încheiat.

Campionatul SuperLigii române de rugby s-a încheiat. A câștigat Știința Baia Mare, care a trecut, sâmbătă, în ultimul act al competiției de Steaua București, cu 11 la 3. Rugbiștii din Maramureș își păstrează astfel titlul de campioni, pe care îl dețin în mod neîntrerupt din 2019. Medaliile de bronz ale SuperLigii au revenit echipei bucureștene Dinamo care, tot sâmbătă, a învins formația Sport Club Municipal Timișoara cu 16-11.


Urmează o perioadă de partide internaționale. Pe 6 noiembrie, reprezentativa României va întâlni într-un meci test echipa Uruguayului, formație deja calificată la Cupa Mondială programată în 2023, în Franța. Jocul va avea loc pe Stadionul Naţional "Arcul de Triumf" din Bucureşti. Pentru această partidă, selecţionerul echipei de rugby a României, Andy Robinson, a anunţat deja un lot extins format din 39 de jucători. Dintre aceștia, 12 evoluează peste hotare, cei mai mulți în Franța. Pregătirea pentru partida cu echipa sud-americană va avea loc la Snagov.


Pe 13 noiembrie va avea loc, tot la București, meciul cu reprezentativa Țărilor de Jos, din Rugby Europe Championship. În acest moment, România se află pe locul 3 în clasamentul competiției, după Georgia și Portugalia. Va urma, pe 20 noiembrie, jocul cu Tonga, echipă naţională care luptă, şi ea, pentru calificarea la Cupa Mondială din Franţa.


Pe 27 noiembrie este programată finala Cupei României. Se vor întâlni Ştiinţa Baia Mare şi Sport Club Municipal Timișoara. Federația Română de Rugby nu a anunțat încă locul disputării partidei. Timişoara s-a calificat în finala Cupei după ce în august, în semifinale, a trecut de Steaua cu scorul de 18-16, pe Stadionul Ghencea. Tot atunci, băimărenii, deţinătorii trofeului, au învins în penultimul act, acasă, Dinamo, cu 31-25. Ştiinţa are şase trofee în palmares, în timp ce Timișoara s-a impus de patru ori.


RadioRomaniaInternational · Sport Club RRI: Rugby 20.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-20 10:30:00
Vizualizari: 218
TiparesteTipareste