Proiecte sociale şi culturale la Deta, judeţul Timiş

proiecte sociale şi culturale la deta, judeţul timiş Primăria orașului Deta din județul Timiș a reușit să atragă fonduri europene în valoare de aproape 46 milioane de milioane de lei pentru a realiza mai multe proiecte sociale și culturale.

Mai multe proiecte sociale precum ridicarea unui centru de zi pentru vârstnici, o creșă și un bloc cu 32 de locuințe sociale sunt interconectate cu un alt proiect de mobilitate pentru extinderea rețelei de piste de biciclete din oraș spune viceprimarul localității Deta, Radu Rotar:


"Suntem la fază de proiectare cu un Centru de Zi de Bătrâni și o creșă, un bloc social, al doilea proiect. Un altul este tot, la fel, pe partea de social pentru niște locuințe sociale, o clădire separată, în valoare de 7.652. 000 de RON, e în fază de execuție. 32 de apartamente cu o cameră și cu două camere. Probabil că mai durează încă un an și ceva, doi ani, estimez eu, până la finalizare și de toate aceste proiecte sunt legate între ele cu o rețea urbană de piste de biciclete. Avem o reșea de piste de bicilete de 10 km în diferite stadii în localitate. Toate sunt, împreună în valoare de 5. 270.000 de RON. Apoi anvelopări blocuri  reablitarea a 3 blocuri, 1.464.000 de RON, reablitare creșă cu program prelungit. Aici avem o valoare de 3.599.000 de RON, proiectul creșă, cantină și centru de bătrâni este în valoare de 10.704.000 RON."


Un alt proiect, pentru introducerea iluminatului public cu led, va putea fi realizat în perioada imediat următoare. Viceprimarul Radu Rotar:

"Mai avem un proiect pe fonduri europene în coolaborare cu ADR pe iluminat în tot orașul . Este în faza de proiectare. Probabil într-o săptămână se va încheia faza de proiectare și vor începe demersurile pentru contactarea executantului, la execuție va ajunge acest proiect, acesta va fi cel mai repede gata pentru că în domeniul acesta al iluminatului pe leduri avem și firme care se mișcă foarte bine și va putea fi dus la îndepinire foarte repede. Reabilitarea pe sistem de iluminat, orașul Deta, 3.300.000 RON și vrem să depunem încă un proiect pentru iluminat public pe leduri și pentru satul Opatița. Și o investiție mare este  noua Casă de Cultură a orașului Deta. O Casă de Cultură de 500 de locuri. Aici suntem la fază de execuție, probabil că într-un an, un an și jumătate, construcția va fi finalizată."


Valoarea totală a proiectelor pe fonduri europene ce se derulează în prezent în orașul Deta din județul Timiș este de 45 de milioane 807 mii de lei. 


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 22.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-22 08:20:00
Vizualizari: 219
TiparesteTipareste