Republica Franceză – Greva sindicatelor din transportul feroviar

republica franceză – greva sindicatelor din transportul feroviar MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franta că personalul din transportul feroviar a anunțat intrarea în grevă, cu asigurarea serviciului minim al circulației trenurilor.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că personalul din transportul feroviar (din zonele de vest și sud-vest) a anunțat intrarea în grevă, cu asigurarea serviciului minim al circulației trenurilor. Astfel, rețeaua feroviară în zonele Bretagne, Pays de la Loire, Centre-Val de Loire, Nouvelle-Aquitaine și Occitanie va fi perturbată în perioada 22-24 octombrie 2021.


MAE recomandă consultarea informaţiilor actualizate privind condiţiile de transport, disponibile pe site-ul SNCF: https://www.sncf.com/frhttps://www.sncf.com/fr/mouvement-social/trafic-tgv-perturbe-ce-week-end-sur-les-regions-ouest-et-sud-ouest-de-la-france www.sncf.com/fr/prevision-trafichttps://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itinerairehttps://www.oui.sncfhttps://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement și aplicația SNCF.


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


www.rri.ro
Publicat: 2021-10-22 16:16:00
Vizualizari: 290
TiparesteTipareste