Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Raluca Olaru şi Nadia Kicenok au pierdut finala de dublu a turneului de tenis de la Moscova dotat cu premii totale de 565.530 de dolari.

Raluca Olaru şi Nadia Kicenok au pierdut finala de dublu a turneului de tenis de la Moscova dotat cu premii totale de 565.530 de dolari. Perechea româno - ucraineană fost depăşită, sâmbătă, de cuplul format din Jelena Ostapenko, din  Letonia, şi Katerina Siniakova, din Cehia, cu 6-3, 4-6, 10-8. Olaru şi Kicenok, favoritele numărul patru, s-au înclinat după o oră şi 31 de minute în faţa perechii cap de serie numărul doi. Aceasta a fost a 24-a finală WTA de dublu a Ralucăi Olaru, care are 11 titluri câştigate şi 13 finale pierdute. Olaru şi Kicenok au câştigat anul acesta turneele de la Sankt Petersburg şi Chicago, pierzând o finală la Bad Homburg.


Maria Ceplinschi a ocupat locul 6 în finala de la sol, duminică, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică din oraşul japonez Kitakyushu. Sportiva română a fost notată cu 13,366 în finală, după ce în calificări primise 13,300. Aurul a fost câştigat de japoneza Mai Murakami, cu 14,066, argintul a revenit rusoaicei Anghelina Melnikova, cu 14,000, iar medalia de bronz a fost obţinută de sportiva americană Leanne Wong, cu 13,833.


Trecem la handbal feminin. CSM Bucureşti a obţinut duminică cea de-a treia victorie consecutivă în ediţia actuală a Ligii Campionilor, Grupa A. Formaţia română a învins clar, la Bucureşti, echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, cu scorul de 30-22. Cea mai bună marcatoare a campioanei României a fost, din nou, Cristina Neagu, care a înscris de şase ori. CSM ocupă acum locul 4 în grupă, cu 6 puncte. Pe primele două locuri se află Rostov-Don şi Ferencvaros, cu câte 8 puncte. Pe trei se clasează Team Esbjerg, cu 7 puncte. Formaţia română va disputa următorul joc sâmbătă, tot acasă, cu Brest Bretagne.


Mai departe, fotbal. În weekend au avut loc jocuri contând pentru etapa a 13-a a campionatului primei ligi române. Vineri, FC U Craiova a trecut, acasă, cu 2-0 de Gaz Metan Mediaş, iar Universitatea Craiova s-a impus, la Ploieşti, cu 1-0, în faţa formaţiei Chindia Târgovişte. Sâmbătă, FC Argeş a câştigat, în deplasare, la FC Voluntari cu 2-0. Celelalte două confruntări ale zilei, respectiv CS Mioveni cu FC Botoşani şi derby-ul bucureştean dintre Dinamo şi Rapid, s-au încheiat cu acelaşi scor: 1 la 1. Jocul programat duminică, la Ovidiu, între Farul Constanţa şi FCSB, a fost amânat din cauza infectărilor cu COVID din lotul bucureştean, şi va avea loc pe 4 noiembrie. Luni, alte două jocuri: Academica din Clinceni cu UTA Arad şi CFR Cluj cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În clasament continuă să conducă CFR, cu 27 de puncte. Urmează Universitatea Craiova, cu 25.

RadioRomaniaInternational · Săptămâna sportivă - 25.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-25 11:11:00
Vizualizari: 752
TiparesteTipareste