Programe de formare pentru angajaţi performanţi, în Regiunea Sud-Vest Oltenia

programe de formare pentru angajaţi performanţi, în regiunea sud-vest oltenia Proiectul PERFORMER - programe de formare pentru angajați performanți este implementat de Asociația Mereu pentru Europa din Craiova.

665 de angajați din Oltenia vor beneficia de o gamă largă de programe de formare profesioanlă care să-i ajute să-și dezvolte noi competențe, necesare pentru  a-și menține locul de muncă sau pentru a avansa în carieră.


Tehnician sisteme de securitate, șef de tură, șef de obiectiv, toate sunt cursuri de perfecționare autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări de care vor beneficia 20 de angajați din Sud-Vestul Olteniei. Alți 450 se vor specializa în tehnici moderne de control al calității, de prevenire a incidentelor de securitate, de control al grafării terminalelor în instalații electrice sau de instruire și îmbunătățire prcocese și protecția muncii.

Performer- programe de formare pentru angajați performanți  ne este prezentat de doamna Valeria Leferman, manager de proiect în cadrul Asociației Mereu pentru Europa din Craiova.

"Prin intermediul acestui proiect oferim, gratuit, pentru cel putin 665 de angajați din regiunea Sud-Vest Oltenia, o gamă largă de programe de formare profesională, care să-i ajute să acumuleze noi cunoștințe și să dezvolte competențe necesare pentru a-și putea menține locul de muncă sau pentru a avansa în carieră. Prioritate la cursuri au persoanele cu nivel scăzut de calificare, peste 40 de ani sau care provin din zone rurale defavorizate. Acestea au cel mai ridicat risc de a rămane fară loc de muncă.

Am considerat de interes și de ajutor pentru cariera beneficiariilor nostri ca aceștia să fie puși la curent și cu inovațiile din aceste domenii.

Pentru 150 angajți am creat oportunitatea de a participa la un transfer de informații și bune practici în ceea ce privește noile tehnologii din domeniul fabricării de echipamente electrice și electronice din Italia prin organizarea a 5 seminarii de instruire cu specialist extern.

12 persoane vor beneficia de stagii de instruire practică pe parcursul a două săptămâni la un operator economic în domeniul confecționare cablaje pentru industria aeronautică din Italia.

Un alt aspect important pe care îl urmărim este  acela de a conștientiza angajații de importanța învățării continue, pe parcursul întregii vieți, în contextul schimbărilor de pe piața muncii. Astfel, pe lângă cursurile de formare de care vor beneficia, vom desfășura și activități de consiliere profesională, care să dezvolte atitudinea activă cu privire la cariera personală. Tot în această direcție se va desfășura și o campanie de informare adresată atât angajaților cât și angajatorilor.

Toate aceste activități au fost proiectate în corelare cu nevoile reale ale angajaților vizați și au fost gândite astfel încât să contribuie la îmbunătăţirea statutului acestora în câmpul muncii."



RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 08.11.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-11-08 07:28:00
Vizualizari: 902
TiparesteTipareste