Sport Club RRI: Avancronica meciului de fotbal România – Islanda

sport club rri:  avancronica meciului de fotbal românia – islanda Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a convocat un lot format din 26 de jucători pentru partidele cu Islanda şi Liechtenstein din grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a convocat un lot format din 26 de jucători pentru partidele cu Islanda şi Liechtenstein din grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Surpriza este convocarea tânărului Enes Sali, care pe 13 septembrie a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii I, la vârsta 15 ani, 6 luni şi 21 de zile. Suspendat pentru prima partidă cu Islanda, atacantul Valentin Mihăilă nu a mai fost selecţionat.


În lotul României se regăsesc portarul Florin Niţă, fundașii Vlad Chiricheş, Andrei Burcă, Nicuşor Bancu, mijlocașii Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi și atacanții George Puşcaş și Andrei Ivan. Din cei 26 de jucători chemați de Mirel Rădoi, 11 evoluează în campionatul intern, iar 15 la cluburi din străinătate, câte 4 din Italia și Turcia, 2 din Cehia și câte unul din Germania, Anglia, Spania, Ungaria și Scoția.


Selecţionerul naţionalei Islandei, Arnar Vidarsson, a anunţat și el lotul pentru meciurile cu România şi Macedonia de Nord. Între jucătorii islandezi nu se regăsește Runar Mar Sigurjonsson, mijlocaşul campioanei României CFR Cluj.


Meciul va avea loc pe stadionul Steaua din București, va începe la ora 21:45 ora României și va fi arbitrat de o brigadă de 6 arbitri din Rusia condusă de Serghei Karasev.


În grupa J, Germania a obţinut calificarea la Mondial, acolo unde merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte 3 locuri disponibile Europei se vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Grupa J este condusă de Germania cu 21 de puncte, urmată de România cu 13 puncte, Macedonia de Nord și Armenia cu câte 12 puncte, Islanda cu 8 puncte și Liechtenstein cu 1 punct.


RadioRomaniaInternational · SPORT CLUB RRI - 10.11.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-11-10 09:42:00
Vizualizari: 474
TiparesteTipareste