De la Google Maps la anvelope de iarnă

de la google maps la anvelope de iarnă Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google. Într-o primă fază, e afişată planificarea curselor, ca mai apoi să poată fi urmărită în timp real funcţionarea mijloacelor de transport, pentru ca pasagerii să îşi poată planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil.. Oricine intră pe Google Maps şi vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public, va primi informaţiile dorite integrate în această aplicaţie. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea Bucureşti-Ilfov, incluzând aici transportul spre localităţile apropiate Chitila şi Buftea, dar și programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Datele pentru transportul public la suprafaţă sunt preluate automat de pe serverele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.


În altă ordine de idei, odată cu venirea anotimpului rece, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei şi mult mai eficiente atunci când temperaturile sunt scăzute, chiar şi acolo unde asfaltul este curat. Şoferii care nu respectă legislaţia rutieră riscă o amendă de până la 2.900 de lei (circa 585 de euro).


Poliția Română a anunţat că fenomenele meteo precum zăpada, înghețul sau chichiura, deja prezente în unele zone din România, impun folosirea anvelopelor de iarnă pe autoturisme, autoutilitare și alte vehicule de transport. 'Legea cauciucurilor de iarnă' a intrat în vigoare în 2011, iar toţi cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei sunt obligaţi să aibă anvelope de iarnă omologate. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea sfatul poliţiştilor pentru şoferi este să nu conducă, nici măcar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Ele se identifică uşor, datorită prezenţei pe lateral a literelor M şi S, sub forma: 'M+S', 'M.S.' sau 'M&S'. Amenda pentru neechiparea corespunzătoare a mașinii pe timp de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, ceea ce înseamnă de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv amendă între 1.305 lei (circa 263 de euro) și, cum spuneam, 2.900 lei (circa 585 de euro), iar sancțiunea contravențională este însoțită de reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi recuperat doar de la o reprezentanţă a Registrului Auto Român (RAR). Directorul general al RAR, Radian Tufă, a amintit şi el că anvelopele de iarnă oferă o aderenţă mai bună pe şosele în sezonul hibernal.www.rri.ro
Publicat: 2021-11-19 17:32:00
Vizualizari: 349
TiparesteTipareste