Sportivul săptămânii – Rugbistul Daniel Plai

sportivul săptămânii – rugbistul daniel plai Pentru echipa națională de rugby a României, sezonul internațional 2021 s-a terminat. “Stejarii” încheie anul pe locul 2 în Rugby Europe Championship.

Pentru echipa națională de rugby a României, sezonul internațional 2021 s-a terminat. “Stejarii” încheie anul pe locul 2 în Rugby Europe Championship, păstrând șanse mari de a se califica direct la Cupa Mondială programată în 2023, în Franța. Totodată, ocupă locul 15 în ierarhia World Rugby, o poziție mai jos decât Italia, una dintre formațiile din Turneul celor 6 Națiuni.

 

În această toamnă, România a disputat trei partide. În 7 noiembrie, la Verona, a trecut, într-un meci-test, de selecționata Uruguayului cu scorul de 29 la 14. A urmat jocul din 13 noiembrie, de la București, cu reprezentativa Țărilor de Jos, partidă restantă din Rugby Europe Championship. “Stejarii” au câștigat categoric, cu 56 la 15. În fine, sâmbăta trecută, România a întâlnit Tonga, tot la București, și s-a impus cu 32 la 20.

 

Victoria împotriva echipei din Oceania este cu atât mai importantă cu cât ea s-a înregistrat împotriva unei formații mai bine clasate în ierarhia mondială. Mai mult, România a înfruntat Tonga cu o echipă compusă aproape în totalitate din jucători care evoluează în campionatul intern. „Stejarii” au marcat două eseuri, prin Tudor Butnariu și Florin Surugiu, ambele transformate de Tudor Boldor. Tot Boldor a fructificat și două penalități. Alte 12 puncte au fost înscrise de Daniel Plai, din lovituri de pedeapsă. Mai mult, Plai a închis tabela cu o lovitură de pedeapsă transformată de la mijlocul terenului. Pentru evoluția din jocul cu Tonga, Radio România Internațional l-a desemnat pe Daniel Plai Sportivul Săptămânii.

 

Daniel Plai s-a născut în data de 5 septembrie 1994, la Gura Humorului (nord). Joacă rugby de la vârsta de 7 ani. Și-a început cariera la Clubul Sportiv Școlar din localitate, cu care a ajuns în topul echipelor române de juniori. În 2013 a trecut la Politehnica Iași, formație alături de care a intrat în SuperLigă, primul eșalon valorc al rugby-ului românesc. Din 2018 joacă la Steaua București, pe postul de mijlocaș la deschidere (fly half). În echipa națională a României a debutat în 2016.

 

RadioRomaniaInternational · Sportivul Săptămânii - Rugbistul Daniel Plai

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-11-23 11:35:00
Vizualizari: 753
TiparesteTipareste