Îmbunătăţirea serviciilor sociale şi recreative din municipiul Câmpulung Moldovenesc

Îmbunătăţirea serviciilor sociale şi recreative din municipiul câmpulung moldovenesc Finanțare consistentă prin Programul Operațional Regional pentru municipul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Investiția este de peste 23 milioane de lei și țintește mai multe obiective.

"Îmbunătățirea serviciilor sociale, recreative și a spațiilor publice urbane în municipiul Câmpulung Moldovenesc" astfel se cheamă un proiect pus la punct de primăria orașului din județul Suceava. Inițiativa a obținut finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Banii vor fi cheltuiți pe trei tipuri de investiții: construirea de locuințe, realizarea unui centru destinat tinerilor și modernizarea infrastructurii rutiere a orașului.

La rubrica Euranet Plus, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a oferit coordonatele proiectului, care, potrivit celor precizate de domnia sa, vin să rezolve mai multe doleanțe ale locuitorilor urbei.

"Proiectul are o valoare de aproximativ 23,5 milioane de lei. Este un proiect foarte important pentru comunitate pentru că mergem în zona locuințelor sociale. Ca și celelalte primării, și municipiul Câmpulung Moldovenesc se confruntă cu lipsa locuințelor sociale. Mai în detaliu, obiectivele proiectului sunt: construirea de locuințe sociale, în total  42 de apartamente.  Este, poate, proiectul cel mai așteptat pentru persoanele care nu au posibilități de a-și construi sau de a-și închiria un apartament. Tot în acest proiect, avem modernizarea Vilei "Runc", în care se vor desfășura activități cultural - recreative, un centru cultural pentru tineret și, bineîneles, iarăși un obiectiv de investiții mult așteptat, reabilitarea infrastructurii rutiere și pietonale în municipiu, peste 26 de străzi modernizate. Deci ne dorim ca proiectele pe fonduri europene să fie cât mai multe și să reușim să le impelmentăm în comunitățile noastre."


Când este preconizată finalizarea acestui proiect, cu tot  ceea ce spuneați dumneavoastră -  locuințe sociale, centru cultural recreativ și modernizare de străzi?

"În maximum 2 ani trebuie finalizat proiectul  pentru că face parte din programul operațional 2014 - 2020. Avem o marjă de maxim 2 ani, 2 ani și jumătate. Noi deja am început procedura legală de licitații a acestui important obiectiv de investiții și sperăm că în primăvară vom începe lucrările pentru acest proiect."RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 25.11.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-11-25 08:08:00
Vizualizari: 133
TiparesteTipareste