Sunt necesare norme UE împotriva proceselor abuzive care vizează vocile critice (partea I)

sunt necesare norme ue împotriva proceselor abuzive care vizează vocile critice (partea i) "SLAPP-urile sunt un subiect foarte important, care nu a apărut pe agenda publică chiar ieri. Probabil că cel mai celebru este cazul jurnalistei Daphne Caruana Galizia

"SLAPP-urile sunt un subiect foarte important, care nu a apărut pe agenda publică chiar ieri. Probabil că cel mai celebru este cazul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care a și fost asasinată pentru că a îndrăznit să investigheze cazuri de înaltă corupție. Partea mai puțin cunoscută a poveștii este că familia ei a moștenit peste 40 de procese strategice, intentate împotriva lor, fiindcă au avut îndrăzneala să scoată la iveală adevărul" (Ramona Strugariu, europarlamentar)

Este nevoie de norme la nivelul UE împotriva abuzului de procedură (SLAPP) care vizează vocile critice: jurnaliștii și apărătorii drepturilor omului - organizații neguvernamentale și societatea civilă. În această direcție, Comisia Europeană a lansat la începutul lunii octombrie o consultare publică pe tema viitoarei inițiative. Iar europarlamentarii propun, la rândul lor,  o serie de măsuri care să contracareze amenințarea reprezentată de SLAPP - acțiuni strategice împotriva mobilizării publice.

Invitată: Ramona Strugariu, europarlamentar, membră în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European.


RadioRomaniaInternational · Podcasting Europe: Europa pentru toti - 27.11.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-11-27 19:16:00
Vizualizari: 1839
TiparesteTipareste