Târguri de Crăciun

târguri de crăciun În România a început sezonul târgurilor de Crăciun. În Piaţa Universităţii din Capitală a fost inaugurat Târgul de Crăciun București, aflat la a XIV-a ediţie.

În România a început sezonul târgurilor de Crăciun. În Piaţa Universităţii din Capitală a fost inaugurat Târgul de Crăciun București, aflat la a XIV-a ediţie. Capacitatea evenimentului este limitată la 1.000 de persoane simultan, din cauza pandemiei. Accesul în târg este permis doar pentru persoanele care prezintă certificatul verde COVID-19, în baza unui bilet de intrare, care costă 5 lei (1 euro) la achiziţionarea online, respectiv 7 lei (1,4 euro) la casa de bilete de la târg. Copiii sub 12 ani intră gratuit. Bradul amplasat în centrul târgului are o înălţime de 15 metri, este creat din lemn şi împodobit cu ornamente din lemn sculptat, este reutilizabil, durabil şi ecologic. Organizatorii îi asigură pe cei mai mici dintre vizitatori de prezența lui Moș Crăciun şi a elfilor săi, începând cu 17 decembrie. Din oferta târgului nu lipsesc aromele specifice sezonului, de la cozonaci, prăjituri, plăcinte, acadele, turtă dulce şi ciocolată de casă până la vin fiert şi ceaiuri calde.


Târguri de Crăciun au fost deschise sau se vor deschide şi în alte locuri din Bucureşti, un exemplu fiind Târgul de Crăciun 'West Side Christmas Market', din Parcul Drumul Taberei, din vestul Capitalei. Acolo a fost amenajat un patinoar de 1.000 de metri pătraţi. Primăria Capitalei a pregătit în Centrul Vechi Urban Christmas Market, gândit ca o platformă de promovare a activităţii sectorului creativ din Bucureşti şi în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative, bijuterii, decoraţiuni, produse de papetărie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale. Iar 'Classical Christmas Market' este primul târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă şi funcţionează pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti.


Târguri de Crăciun s-au deschis și în alte orașe din țară. Printre ele, Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat în anii trecuţi unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Faţă de anii precedenţi, Târgul din Sibiu din acest an este organizat în interiorul unei perimetru închis, care permite verificarea tuturor participanţilor. Accesul se face în baza Certificatului Verde valid. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la Târg doar cu un adult. Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, roata panoramică, revine în Piaţa Mare. De asemenea, patinoarul este funcţional încă de la deschidere, pe întreaga durată a evenimentului. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat în 2007, anul în care Sibiul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană.


Târguri interesante, dar de o anvergură mai mică şi tot cu respectarea regulilor antipandemice au fost deschise, între altele, la Timișoara, Baia Mare  și Suceava, în zone turistice importante ale României. Târgul de Crăciun din Timişoara este deschis în Pieţele Victoriei/Operei şi Libertăţii, iar anul acesta, tradiţionala şi foarte apreciata cupolă de lumini din Piaţa Operei este din nou montată. 


RadioRomaniaInternational · Concret despre România: Târguri de Crăciun 03.12.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-12-03 16:57:00
Vizualizari: 700
TiparesteTipareste