Programe pentru o viaţă activă la Clubul Seniorilor din Craiova

programe pentru o viaţă activă la clubul seniorilor din craiova În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova a luat ființă Clubul Seniorilor, printr- un proiect cofinanțat de Fondul Social European, Programul Capital Uman 2014-2020.

170 de persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială, din Municipiul Craiova beneficiază de serviciile oferite in cadrul unui Club al Seniorilor. "Îmbătrânirea activă o şansă pentru o viaţă demnă" este proiectul care îşi propune activarea vârstnicilor, ca resursă pentru comunitate, prin implicarea largă a tuturor actorilor sociali reprezentativi pentru promovarea tradițiilor și a atmosferei de respect față de generația vârstnicilor, care să ducă la facilitarea schimbului inter-generațional de resurse și idei pentru sporirea solidarității, înțelegerii și cooperării între generații. Mai mult, 20 de persoane din categoria - personal al autorităților/agențiilor publice/private; personal al organizațiilor private sau ONG-urilor au fost formate și specializate pentru a oferi ajutor.

Care sunt aserviciile și activitățile pe care le pot desfașura seniorii ne spune dl Adrian Morărașu, manager de proiect:

"Vor fi servicii sociale de consiliere individuală și în grup, adică psihologică, socială, juridică, ateliere tematice moderate de experți în domeniu, atelier de lucru manual, atelier de pictură, de ceramică, de confecționat elemente de décor, atelier de tricotat.

Totodată vor beneficia de analize medicale gratuite, de activități recreative și jocuri de societate. Vor putea practica tenis de masă, juca sah, remmy, table sau cărți.

Vor putea participa la activități tematice, fotografie, prim ajutor, pe teme culinare, de utilizare a calculatorului. Vor beneficia și de servicii de catering, li se va asigura o masă gratuită și sprijin acordat de voluntarii care activează în cadrul centrului.

Vor mai fi furnizate servicii de terapie ocupațională și ergoterapie, kinetoterapie și masaj."


Clubul Seniorilor s-a redeschis pe data de 1 septembrie, activitățile desfășurându-se în condițiile de siguranță în vigoare, toți participanții având acces în baza certificatului de vaccinare sau trecere prin boală sau în baza unui test covid negativ.   


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 17.12.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-12-17 08:25:00
Vizualizari: 2061
TiparesteTipareste