MAE: Noi condiţii de intrare în Austria, din 20 decembrie

mae: noi condiţii de intrare în austria, din 20 decembrie Autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face precizări de presă, duminica, 19 decembrie,  că autorităţile austriece au revizuit condiţiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că, începând de luni, 20 decembrie, intrarea pe teritoriul acestei ţări este permisă  cu prezentarea următoarelor documente:


***Persoanele vaccinate cu schema completă trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi dovada efectuării dozei booster, iar cele care nu au doza booster, trebuie să prezinte un certificat de vaccinare cu un ser autorizat şi rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

***Persoanele vindecate vor prezenta un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării şi pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare şi rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor.

***Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre aceste condiţii trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance - PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) şi vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2,  precizează sursa citată.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane: 

***minorii cu vârsta de până la 12 ani; 

***persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate şi care prezintă documente justificative în acest sens; 

***femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeaşi gospodărie).


Noile măsuri nu modifică condiţiile de tranzit şi că, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, autorităţile austriece pot adopta măsuri suplimentare, informează MAE.

 

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: 

www.mae.ro/node/51901www.viena.mae.rohttps://www.ris.bka.gv.at/eli/bgbl/II/2021/475https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus---Aktuelle-Maßnahmen.html.


www.rri.ro
Publicat: 2021-12-19 20:25:00
Vizualizari: 455
TiparesteTipareste