Află cum să fii în siguranță în mediul online!

află cum să fii în siguranță în mediul online! Poliţia Capitalei desfăşoară un proiect de prevenire a înşelăciunilor în mediul online.

Poliţia Capitalei desfăşoară un proiect de prevenire a înşelăciunilor în mediul online, deoarece în cursul anului 2021 a crescut foarte mult numărul sesizarilor privind înşelăciunile în online.

 

Astfel Poliţia Capitalei a realizat un set de recomandări cu caracter general, utile tuturor cetăţenilor români:

 

- Evităm accesarea de link-uri și furnizarea de informații sensibile, după primirea unor

mesaje din surse necunoscute.

 

- Validăm existența promoțiilor pe canalele oficale ale companiilor care ne prezintă oferte prea bune pentru a fi adevărate.

 

- Verificăm cu atenție securitatea și reputația site-ului înainte de a face tranzacții.

 

- Ca regulă generală, nimeni nu are nevoie de codul CVV2 (CVC) și de datele de siguranță ale cardului ori contului nostru bancar, inclusiv cele ale aplicației bancare, dacă vrea să ne trimită bani!

 

- Folosim, pe cât posibil, instrumente de plată provizorii, unde alocăm un buget limitat, exclusiv pentru cumpărăturile online.

 

- Raportăm orice tentativă de fraudă către Directoratul Național de Securitate Cibernetică la alerts@dnsc.ro sau la call center-ul dedicat incidentelor de securitate cibernetică - 1911.

- Ne antrenăm pentru depistarea și evitarea fraudelor online AICI și AICI.

 

- Rețineți că o bancă nu vă va cere validarea unor informații sensibile prin intermediul e-mail-ului!

 

- Fiți atenți la notificările referitoare la sume extrase din contul dvs. și nu validați tranzacții pe care nu le recunoașteți.

 

- Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase este important să anunțați cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise și a încerca stoparea eventualelor tranzacții ilicite.

 

- Ați fost victima unui furt al datelor de card sau de date bancare? Ce este de făcut? Vezi AICI.

 

RadioRomaniaInternational · Poliţia Capitalei: Spot prevenire înşelăciuni online

 

Pentru a vedea mai multe mesaje preventive pe această temă și alte surse de încredere ce transmit mesaje preventive din același registru, puteți vizita pagina de Facebook „Împreună Respectăm Ordinea Publică”


www.rri.ro
Publicat: 2021-12-24 10:06:00
Vizualizari: 2193
TiparesteTipareste