Jihane Al Echcheikh El Alaoui din Maroc

jihane al echcheikh el alaoui din maroc Jihane Al Echcheikh El Alaoui din Maroc, studentă la Medicină Generală la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași

Jihane Al Echcheikh El Alaoui din Maroc, studentă la Medicină Generală la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași, vicepreședinta filialei din Iași a European Medical Students' Association

„Numele meu este Jihane Al Echcheikh El Alaoui, vin din Maroc şi sunt studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină Generală, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași, secţia engleză. De asemenea, sunt vicepreşedintă a EMSA Iaşi, o asociaşie studenţească ce urmăreşte organizarea de evenimente cu scopul de a îmbunătăţi experienţa studenţilor. Suntem o echipă de 31 de studenţi motivaţi din diferite părţi ale lumii, din Franţa. Italia, etc. ”

Cu experienţă în voluntariat şi în Marocul natal (Ftour du Coeur, Hadj Fahim Foundation) sau în Spania (HeforShe for IE), Jihane Al Echcheikh El Alaoui a devenit membră a filialei ieşene a European Medical Students' Association în 2019, iar din 2021 e lider în cadrul acestei organizaţii europene create la Bruxelles în 1990.

„EMSA nu e deschisă numai studenţilor internaţionali, chiar dacă ei reprezintă majoritatea, ci tuturor studenţilor, avem şi mulţi membri români în echipă. Suntem chiar o echipă foarte sudată, muncim foarte mult, organizăm workshopuri, conferinţe, programe de training. E o ambianţă foarte plăcută, care m-a convins să rămân alături de EMSA Iaşi timp de trei ani deja. Şi nu regret nicio clipă că m-am alăturat acestei organizaţii.”

Absolventă, în Maroc, a Liceului Descartes din Rabat, specializarea Ştiinte ale naturii, cu o fire mai degrabă artistică, Jihane Al Echcheikh El Alaoui decide să urmeze iniţial arhitectura în Spania, la IE University, o universitate internaţională privată din Segovia. După 2 ani acolo, hotărăşte însă să se îndrepte către un domeniu care o atrage cu adevărat, medicina, astfel că din 2016 devine studentă la medicină generală la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași. Vorbeşte arabă, franceză, engleză, dar şi puţin spaniolă sau chiar puţin română.

„Ştiam despre studiile medicale din România de foarte mult timp, însă m-am interesat serios de-abia cu câteva luni înainte să mă mut aici. Iniţial plănuiam să studiez medicina în Italia sau în Maroc, dar am decis să aleg România datorită aspectului internaţional al universităţii de aici, din Iaşi. Am fost plăcut surprinsă la sosirea mea în Iaşi. Sunt foarte mulţumită de calitatea vieţii aici, de cât de sigur e oraşul şi de ospitalitatea oamenilor din România. Primul oraş din România în care am ajuns în 2016 a fost Bucureştiul, care mi-a plăcut şi în care am petrecut cam o zi cu părinţii înainte să ajungem la Iaşi. Deşi Capitala mi-a plăcut mult, prefer Iaşiul, care e mult mai liniştit şi care mi se pare că seamănă mult cu Segovia, oraşul din Spania unde timp de doi ani am studiat arhitectură. În iaşi mi-am făcut şi mulţi prieteni din diferite ţări din lume, dar şi din România.

În timpul liber Jihane Al Echcheikh El Alaoui face sport, e atrasă de design grafic şi de muzică, în pandemie chiar a început să înveţe să cânte la pian. A făcut practică medicală de vară la o clinică din Maroc, în Kenitra, oraşul în care s-a născut. Ce plănuieşte să facă tânăra după ce îşi va încheia studiile medicale la Iaşi în 2022?

„Îmi doresc să mă specializez în dermatologie şi mă gândesc să aplic la universităţi din Marea Britanie sau din Statele Unite ale Americii. Sunt ţări foarte exigente, cu un nivel al învăţământului foarte ridicat. De fapt, cred că voi aplica în mai multe ţări şi voi alege ulterior, în funcţie de răspunsurile primite. Sunt deschisă şi la ideea de a rămâne aici, în România, unde mă simt foarte mulţumită, mi-ar plăcea şi să rămân aici. Nu m-aş întoarce deocamdată în Maroc, la un moment dat desigur că voi face acest lucru, acum însă vreau încă să explorez, să trăiesc în alte ţări, să acumulez experienţe noi. De-abia după ce îmi voi fi încheiat complet studiile iau în calcul o revenire în Maroc. Sigur că vreau să mă întorc acasă, să trăiesc din nou acolo. Numai că pentru moment rămân deschisă la noi oportunităţi, vreau să învăţ cât mai multe.”

RadioRomaniaInternational · 20.01.2022 Student Strain In Romania

www.rri.ro
Publicat: 2022-01-20 09:53:00
Vizualizari: 956
TiparesteTipareste