Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Echipa de rugby a României a trecut, sâmbătă, la București, de reprezentativa Portugaliei cu 37 la 27, în etapa a 2-a din Rugby Europe Championship 2022.

Echipa de rugby a României a trecut, sâmbătă, la București, de reprezentativa Portugaliei cu 37 la 27, în etapa a 2-a din Rugby Europe Championship 2022. Stejarii au marcat patru eseuri, prin Dragoș Ser, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Savin și André Gorin. Celelalte puncte au fost reușite de Ionel Melinte, care a transformat toate eseurile și trei lovituri de pedeapsă. În clasamentul competiției, România se află pe locul 2, cu 8 puncte, după Spania, care are 9 puncte. Edițiile 2021 și 2022 ale Rugby Europe Championship, cumulate, reprezintă criteriu de calificare pentru Cupa Mondială de anul viitor.

 

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a ajuns, săptămâna trecută, până în semifinalele turneului WTA de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 768 de mii de dolari. În penultimul act al întrecerii, românca a fost însă depășită, sâmbătă, de Maria Sakkari din Grecia, principala favorită a turneului, cu 6-4, 6-7, 6-4.  Sakkari a pierdut , duminică, finala în fața estonienei Anett Kontaveit.

 

Trecem la handbal feminin. Jocul pe care CSM Bucureşti urma să îl susţină în Rusia cu Rostov-Don, în weekend, în Liga Campionilor, s-a amânat din pricina  cazurilor de Covid-19 din lotul echipei bucureştene. În Liga Europeană, Grupa C, sâmbătă, Măgura Cisnădie a fost învinsă categoric de echipa norvegiană Storhamar, în deplasare, cu scorul de 35-18. Măgura mai are şanse mici de a merge în sferturile de finală, după ce a pierdut la ''masa verde'' cu 0 la 10 partida nedisputată în deplasare cu Lada Togliatti din cauza Covid-19. Duminică, în Grupa D, SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat la egalitate, 30 la 30, jocul cu formația daneză Viborg. Echipa română și-a asigurat calificarea în sferturile de finală.   Tot duminică, în Grupa B, Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate, 23 la 23, în Polonia, la Zaglebie Lubin, și a urcat pe locul 2 în clasament, cu șanse bune de calificare în faza următoare a competiției.

 

În weekend au avut loc jocuri în campionatul primei ligi române de fotbal. Vineri, la Mioveni, Rapid București și Sepsi Sfântu Gheorghe au terminat la egalitate, 1 la 1. Sâmbătă, la Ovidiu, Farul Constanța a trecut de FC Voluntari cu 3 la 0, iar la Mediaș, Gaz Metan a pierdut cu 1 la 2 jocul cu CFR Cluj. Duminică, FC Argeș a trecut cu 1-0, la Pitești, de Mioveni, apoi, la Arad, UTA a terminat egal, 0-0, cu formația bucureșteană Dinamo, iar în Capitală, FCSB a trecut cu 3 la 2 de Chindia Târgoviște.

Luni, ultimele două partide ale etapei: FC Botoșani cu Academica din Clinceni și derby-ul Craiovei, dintre Universitatea și FC U. Cu patru etape înainte de finalul sezonului regulat, în Liga I conduce Clujul, cu 64 de puncte. Urmează FCSB, la o distanță de 6 puncte.

 

RadioRomaniaInternational · Săptămâna sportivă - 14.02.2022

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2022-02-14 10:59:00
Vizualizari: 584
TiparesteTipareste