Premierul Ciucă a anunțat noi măsuri în sprijinul refugiaților din Ucraina

premierul ciucă a anunțat noi măsuri în sprijinul refugiaților din ucraina Prim-ministrul României a anunțat noi măsuri și alte fonduri acordate de autoritățile de la București pentru gestionarea crizei refugiaților sosiți din Ucraina.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a anunțat acordarea de noi sume din partea autorităților de la București pentru gestionarea crizei refugiaților sosiți din Ucraina.

„Am stabilit ca pentru cei care vor fi cazați în spațiile instituțiilor statului, costul să fie 50 lei/ persoană. Pentru cei din alte spații decât cele ale autoritățile, costul este de 100 lei/persoană. În total, suma pe care am evaluat-o la nivelul Guvernului în primă fază este de 208 milioane”, a declarat premierul după o nouă şedinţa task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, organizată la Palatul Victoria.

 

Până în prezent, România a cheltuit 51 milioane de lei pentru refugiații sosiți în țară, iar guvernul va înainta săptămâna viitoare documentele necesare pentru decontarea cheltuielilor de către Bruxelles.

 

Premierul României a mai anunțat  coordonarea activităților cu Republica Moldova, pentru crearea unui culoar verde pentru tranzitul ucrainenilor, punând la dispoziție mijloace de transport și amplificând mijloace și personal necesar. De asemenea, va fi înființat un pentru un hub umanitar în România ce va fi organizat la Suceava, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia a fost luată în urma dialogului cu președintele Klaus Iohannis și cu șefa Comisie Europene, Ursula von der Leyen, aflată zilele trecute în țara noastră pentru discuții cu autoritățile române legate situația refugiaților din Ucraina.

 

Șeful executivului le-a mulțumit românilor “pentru modul în care au înțeles să își facă datoria față de cetățenii îngroziți și năpăstuiți de consecințele războiului generat de invazia armatei ruse în Ucraina”.

 

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2022-03-05 12:02:00
Vizualizari: 376
TiparesteTipareste