Iohannis: ”Parcurgem cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial”

iohannis: ”parcurgem cea mai gravă criză de după cel de-al doilea război mondial” Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marți, la București, că invazia din Ucraina a demonstrat, încă o dată, necesitatea consolidării flancului estic al NATO.

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marți, la București, că invazia din Ucraina a demonstrat, încă o dată, necesitatea consolidării flancului estic al NATO. El a făcut această declarație la reuniunea trilaterală România - Polonia - Turcia la nivel de consilieri prezidenţiali pentru securitate naţională. 


Şeful statului român a salutat măsurile adoptate, recent, la nivelul Alianţei Nord-Atlantice privind suplimentarea forţelor, activarea planurilor de răspuns gradual şi desfăşurarea, în premieră, a Forţei NATO de Răspuns ca parte a apărării colective. El a subliniat că este cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial şi că România condamnă ferm agresiunea militară rusă asupra Ucrainei, sprijină ferm suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi va continuă să acorde asistenţă multidimensională Kievului în aceste momente dificile pentru poporul ucrainean. 


Totodată, președintele Iohannis a precizat că România apreciază, în mod deosebit, parteneriatele strategice cu Polonia şi Turcia şi cooperarea bilaterală excelentă cu aceste ţări în multiple domenii de interes comun.


www.rri.ro
Publicat: 2022-03-08 17:04:00
Vizualizari: 377
TiparesteTipareste