Dreptul la pensie în statele UE

dreptul la pensie în statele ue Dacă ați lucrat în mai multe țări din UE, este posibil atunci să dobândiți drepturi de pensie în fiecare dintre ele.


Dacă ați lucrat în mai multe țări din UE, este posibil atunci să dobândiți drepturi de pensie în fiecare dintre ele. Cererea de pensionare va trebui depusă la casa de pensii din țara în care locuiți sau din ultima țară în care ați lucrat. Dacă nu ați lucrat niciodată în țara în care locuiți, aceasta va înainta cererea dumneavoastră către țara în care ați lucrat ultima dată.

Țara respectivă va răspunde de tratarea cererii și va aduna dovezile care atestă contribuțiile pe care le-ați plătit în toate țările în care ați lucrat.

 

În unele țări, casa de pensii le trimite persoanelor aflate aproape de vârsta de pensionare un formular de cerere de pensionare. Dacă nu primiți formularul, contactați casa de pensii pentru a vedea dacă vi-l va trimite automat.


Mai multe informații despre drepturile cetățenilor europeni, privind pensiile pentru limita de vârstă, puteți găsi aici.

 

Sursa: Your Europe
 


www.rri.ro
Publicat: 2022-03-30 17:17:00
Vizualizari: 2002
TiparesteTipareste