Mesaje din partea autorităţilor române, cu prilejul Sărbătorilor Pascale

mesaje din partea autorităţilor române, cu prilejul sărbătorilor pascale Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioşii ortodocşi, greco-catolici, armeni şi de cultele neoprotestante.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioşii ortodocşi, greco-catolici, armeni şi de cultele neoprotestante.

"Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne reuneşte în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre. Tuturor credincioşilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi care celebrează Sfintele Paşti le transmit cele mai calde urări de pace, sănătate şi bună înţelegere! În aceste zile, îi purtăm în gânduri şi inimi pe vecinii noştri ucraineni, a căror suferinţă încercăm să o alinăm prin ospitalitate şi sprijin. Împărtăşim astfel în jurul nostru din dragostea creştină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui. Dragi români, miracolul Învierii să ne întărească în credinţă şi să primim Lumina Sfântă cu speranţă şi iubire. Vă doresc tuturor Sărbători pascale binecuvântate, în armonie, alături de cei dragi" - este mesajul transmis de şeful statului.
Şi premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, credincioşilor care sărbătoresc Paştele Ortodox, un mesaj de  solidaritate şi unitate, afirmând că Lumina din această noapte sfântă a Învierii să călăuzească tuturor gândul şi faptele pentru o lume mai bună.

"Sărbătorile Paştelui vin cu speranţă în puterea noastră de a depăşi greutăţile vieţii, cu bucuria momentelor petrecute alături de toţi cei dragi şi cu dorinţa a-i ajuta pe semenii noştri care trec prin momente dificile. Vremurile complicate pe care le trăim acum evidenţiază nevoia de înţelegere între oameni, solidaritate şi unitate. Am traversat cu toţii o perioadă foarte grea, marcată de criza pandemică, iar mulţi dintre noi au trecut prin experienţa dureroasă a pierderii unor persoane dragi. Acum deplângem ororile unui război ce contrazice toate valorile pe care Învierea Domnului ne îndeamnă să le preţuim. Spaţiul creştinismului este destinat să fie unul al unităţii în jurul Învierii Domnului. Înainte de a ne împărtăşi de bucuria Învierii, suntem datori să iertăm şi să ajutăm - iar noi, românii, am demonstrat din plin că suntem solidari şi sunt convins că vom continua pe acest drum", a spus premierul României.

De asemenea, Nicolae Ciucă a afirmat că gândurile şi rugăciunile vor fi alături de toţi cei care au nevoie de ajutor.

"Lumina pe care o luăm din Lumină în această noapte sfântă a Învierii să ne călăuzească tuturor gândul şi faptele pentru o lume mai bună, în care viaţa şi pacea să fie preţuite aşa cum se cuvine. Îmi doresc şi vă doresc să rămânem uniţi în jurul acestei mari sărbători, ca o mare familie în faţa provocărilor, a suferinţelor şi a conflictelor de orice fel. Am speranţa că după toată această perioadă a "pătimirilor" vom putea primi împreună în suflete lumina şi pacea Învierii lui Hristos. Gândurile şi rugăciunile noastre vor fi alături de toţi cei care au nevoie de ajutor. Sărbători fericite, cu linişte şi pace, tuturor credincioşilor care sărbătoresc Paştele Ortodox! Hristos a Înviat!"
De asemenea, şi  preşedintele  Senatului, Florin Cîţu, a transmis un mesaj cu această ocazie:  "Lumina Învierii să ne reunească pe toţi în spiritul generozităţii şi al iubirii aproapelui nostru; speranţa să ne călăuzească gândurile!
 

'Tuturor credincioşilor care celebrează Învierea Domnului le doresc sănătate, pace şi prosperitate. Lumina Învierii să ne reunească pe toţi în spiritul generozităţii şi al iubirii aproapelui nostru, iar speranţa să ne călăuzească gândurile! Cristos a Înviat!', a fost mesajui lui Florin  Cîţu.


 La rândul său, ministrul Apărării, Vasile Dîncu,  afirmă, în mesajul de Paşte, că trebuie să primim în unitate şi bună înţelegere vestea Învierii Mântuitorului şi să privim viitorul cu încredere că vom trece peste orice greutăţi, aşa cum am făcut-o întotdeauna.

El se adresează militarilor, personalului civil, din MApN, celor aflaţi în misiuni în străinătate, veteranilor şi îşi exprimă sprijinul faţă de "poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept, nemeritat şi absurd, purtat cu un invadator care aminteşte, prin brutalitatea şi cruzimea sa, de vremuri pe care le credeam trecute.
  

Ministrul a spus că, prin tradiţiile lăsate de străbuni, sărbătorile de Sfintele Paşti sunt petrecute acasă, alături de cei dragi, pentru a împărtăşi în familie speranţa dată de Hristos, prin Învierea Sa, întregii creştinătăţi.

"Fie ca Lumina Sfântă care vesteşte Învierea Domnului să găsească fiecare familie de militar - activ, în rezervă, în retragere, veteran de război, fiecare familie a personalului civil care lucrează în Ministerul Apărării Naţionale şi fiecare familie de român, oriunde s-ar afla, în pace, linişte şi bucurie!

Mulţumiri speciale doresc să transmit militarilor români aflaţi la datorie, în misiuni internaţionale, departe de casă şi familii, precum şi militarilor aliaţi care se află în ţara noastră, pentru a ne fi alături în aceste momente de încercare pentru securitatea regiunii. Eforturile lor înseamnă liniştea noastră, a tuturor, mai ales în aceste vremuri în care pacea regiunii noastre este tulburată de invazia Rusiei în Ucraina vecină.

Sfintele Sărbători să îi găsească în linişte şi cu sănătate pe toţi bravii noştri veterani supravieţuitori ai cei celui de-Al Doilea Război Mondial, pe militarii răniţi în misiunile executate în teatrele de operaţii sau pe teritoriul naţional.

În această zi, se cuvine să înălţăm către Cer un gând pios şi o rugăciune pentru odihna sufletului eroilor neamului românesc, căzuţi la datorie în toate bătăliile, din toate veacurile, ale căror jertfe şi suferinţe au fost dăruite Ţării şi viitorului ei", a afirmat Vasile Dîncu.

Ministrul a mai transmis sprijinul pentru poporul ucrainean: "Suntem, de asemenea, alături de poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept, nemeritat şi absurd, purtat cu un invadator care aminteşte, prin brutalitatea şi cruzimea sa, de vremuri pe care le credeam trecute. Din păcate, mulţi, revoltător de mulţi civili ucraineni şi-au pierdut viaţa ca urmare a agresiunii ruse şi milioane de cetăţeni ai Ucrainei au luat calea pribegiei. Mulţi dintre aceşti refugiaţi primesc Lumina Sfântă aici, în România, unde sunt bineveniţi'".

Dîncu le-a mulţumit tuturor românilor pentru încrederea pe care o au în Armată şi pentru sprijinul constant pe care îl dau instituţiei.

"Asigurăm fiecare cetăţean al României că apărarea patriei noastre este în mâini sigure, că militarii noştri au fost, sunt şi vor fi mereu la datorie, pentru a asigura pacea, liniştea, integritatea, unitatea şi suveranitatea ţării noastre", a adăugat Vasile Dîncu.


 

Şi  PF Daniel  a transmis un mesaj video adresat la sărbătoarea Sfintelor Paşti, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, îi îndeamnă pe credincioşi să se roage pentru încetarea războiului din Ucraina şi să îi ajute pe refugiaţii ucraineni.

"Învierea din morţi a Domnului Isus Hristos înseamnă biruinţa iubirii lui răstignite asupra morţii cauzate de ură şi violenţe. Însă Învierea lui Hristos nu este revenire la viaţa biologică, pământească, ci ea este trecerea de la viaţa pământească, vremelnică la viaţa cerească, veşnică. De aceea, la slujba Învierii din noaptea de Paşte cântăm. Astăzi prăznuim omorârea morţii şi începutul unei alte vieţi. Viaţa veşnică. Deoarece Hristos cel înviat din morţi a dăruit femeilor mironosiţe bucurie, iar ucenicilor săi pace, sărbătoarea Sfintelor Paşti ne îndeamnă pe toţi creştinii să împărtăşim celor din jurul nostru bucuria şi pacea lui Hristos prin rugăciune şi fapte bune.

În mod deosebit să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni. De asemenea, să arătăm preţuire şi iubire milostivă tuturor oamenilor bolnavi şi întristaţi, bătrâni şi singuri, dar şi copiilor din familiile sărace.

Totodată, să păstrăm în iubirea noastră frăţească pe toţi românii aflaţi în jurul graniţelor României şi în diaspora română.

Cu prilejul sărbătorii Sfintelor Paşti vă adresăm tuturor doriri de pace şi bucurie, sănătate şi fericire dimpreună cu salutarea pascală 'Hristos a înviat! Adevărat a înviat!''
, afirmă Patriarhul Daniel în mesajul cu ocazia Sărbătorilor Pascale.


Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. 


www.rri.ro
Publicat: 2022-04-23 16:46:00
Vizualizari: 192
TiparesteTipareste