Carduri de transport în comun, prin Poşta Română

carduri de transport în comun, prin poşta română Poşta Română a început să vândă, prin oficiile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, carduri preîncărcate valabile pe mijloacele de transport în comun din aria metropolitană Bucureşti şi Ilfov.

Poşta Română a început să vândă, prin oficiile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, carduri preîncărcate valabile pe mijloacele de transport în comun din aria metropolitană Bucureşti şi Ilfov. Astfel, Societatea de Transport Bucureşti STB SA continuă demersul de implementare a unor metode alternative de plată a titlurilor de călătorie început în anul 2021 şi diversifică oferta serviciilor prin vânzarea cardurilor electronice de călătorie pentru mijloacele de transport în comun de suprafaţă şi metrou, prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română.


Prin cele 72 de oficii poştale din Bucureşti şi 23 de oficii poştale din judeţul Ilfov au fost puse la dispoziţia călătorilor următoarele carduri de călătorie: două călătorii metropolitane valabile câte 90 de minute din momentul validării, pe toate liniile de transport în comun de suprafaţă, la preţul de 6 lei (circa 1,2 euro); două călătorii metropolitane pe toate liniile de transport în comun, integrate cu metroul, valabile câte  120 de minute din momentul validării, costă 10 lei (circa 2 euro). Un abonament metropolitan valabil 24 de ore costă 8 lei (circa 1,6 euro), un abonament metropolitan valabil 72 de ore costă 20 de lei (circa 4 euro), un abonament integrat transport de suprafaţă - metrou pentru 24 de ore este 14 lei (circa 2,8 euro), unul pentru 72 de ore costă 35 lei (circa 7 euro).


Există şi abonamente integrate transport de suprafaţă - metrou - tren metropolitan, care pentru 24 de ore costă 20 lei (circa 4 euro), iar pentru 72 de ore costă  40 de lei (circa 8 euro). Cardurile preîncărcate nu sunt valabile pe liniile de transport cu tarif special şi nu se pot reîncărca.


Lista oficiilor poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov care vând titluri de călătorie poate fi consultată pe site-ul STB 


Călătoriile metropolitane cu transportul în comun de suprafaţă pot fi plătite şi la centrele de vânzare specializate, la automatele de vânzare a acestora, cu cardul bancar contactless, prin SMS, prin STB SA Online (primul serviciu online pentru reîncărcarea cardurilor de transport), ca şi prin aplicația 24Pay, care permite plata călătoriei cu telefonul mobil.

RadioRomaniaInternational · Concret despre România - 29.04.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-04-29 16:16:00
Vizualizari: 697
TiparesteTipareste