Gradina cu artă

gradina cu artă În primul weekend de mai s-a deschis seria evenimentelor "Weekend Sessions" de la Grădina Botanică din Bucureşti.

În primul weekend de mai s-a deschis seria evenimentelor "Weekend Sessions" de la Grădina Botanică din Bucureşti. Această oază de verdeaţă, situată în cartierul Cotroceni din capitală, acoperă o suprafață de 18,2 hectare și are peste 10.000 specii de plante. Grădina Botanică "Dimitrie Brândză", după numele fondatorului ei, este organizată în sectoare exterioare specifice, precum spre exemplu: Decorativ, Plante rare, Flora Dobrogei, Rosarium Iridarium, Taxonomic, Flora Asiei, Plante utile şi sectoare interioare, precum: Serele, Herbarium, Biblioteca, Centrul de educaţie ecologică. În ultimii ani au fost dezvoltate noi sectoare: Grădina Bunicii - o grădină tradiţională ţărănească, Grădina copiilor, Grădina cu cărţi. Colecţiile de plante vii ale Grădinii Botanice "D. Brandza" numără circa 3.000 taxoni, în timp ce Herbarul General adăposteşte peste 300.000 de specimene. De asemenea, în Muzeul Botanic sunt găzduite diverse colecţii: peste 1.500 de acuarele reprezentând plante spontane şi cultivate în România, produse vegetale şi obiecte realizate din plante, colecţii de seminţe şi fructe, colecţii de ciuperci, exponate cu valoare istorică, diorame.


Iar din mai până în toamnă Grădina Botanică îşi aşteaptă vizitatorii şi pentru a se bucura de muzică, poezie, dans, produse tradiţionale.


Suzana Roşca, brand manager Weekend Sessions, ne-a vorbit despre această a doua ediţie: 

"Este al doilea an, am pornit anul trecut cu o serie de picnicuri culturale, în care am încercat să restabilim conexiunile dintre oameni şi mai ales conexiunile cu natura, pentru că suntem în Grădina Botanică a Universităţii Bucureşti. Şi în fiecare weekend anul acestatimp de 15 weekenduri, începând cu 7 mai, vom fi timp de patru ore alături de artişti independenţi, antreprenori locali şi de mulţi vizitatori, sperăm noi!"


Suzana Roşca, brand manager Weekend Sessions, ne-a spus de unde a venit ideea proiectului:  

"Evenimentul a pornit de la nevoia de a ne revedea cu prietenii într-un cadru aerisit şi într-o atmosferă relaxată şi de vacanţă. Şi am adus acum mai multe activităţi exact pentru binele sufletului şi a minţii. Vom avea o serie de ateliere, de secţiuni de yoga şi de dans şi cortul terapeutic, unde oamenii vor putea să vină şi să discute cu terapeuţi. Şi, fiind un festival foarte prietenos cu familiile, vom avea şi ateliere pentru copii, precum şi o poieniţă dedicată lor, în care să se poată juca liber."


Am întrebat-o pe interlocutoarea noastră care a fost feedbackul după sesiunile de anul trecut: 

"Feedback-ul a fost foarte bun, oamenii s-au bucurat să descopere Grădina Botanică, s-au bucurat de picnicuri relaxate împreună cu familia şi cu prietenii şi de secţiuni de muzică clasică, de jazz, indie sau pop-rock, care au putut fi ascultate cu picioarele în iarbă. Este ca o oază în centrul unui oraş aglomerat, în care ne ducem la răcoarea pomilor, să ne bucurăm de mâncare bună, de muzică bună, la un volum decent, să avem conversaţii şi să fim împreună cu alţi oameni."


Am aflat că în fiecare weekend, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 16.00 până la 21.00, putem merge la Grădina Botanică, în baza biletelor cumpărate de pe siteul weekendsessions.ro. Ce pot face vizitatorii? Suzana Roşca: 

"Pot să se aşeze într-un colţ să se bucure de muzică, pot să participe la un atelier de yoga sau la secţiunea de terapie. Anul acesta la toate cele 30 de zile de festival aşteptăm în jur de 30 de mii de participanţi. Este dublu faţă de anul trecut, anul acesta nu mai avem restricţii, dar numărul este limitat de suprafaţa de peste 6.000 de metri pătraţi. Ne dorim să nu fie înghesuială. Vizitatorii sunt invitaţi să vină să descopere mici producători locali, antreprenori care au mare grijă de produsele pe care le oferă, sunt de o calitate excepţională. Şi ne dorim ca ei să guste (n.r. produsele) şi să îi cunoască pe aceşti mici producători care nu pot ajunge în magazinele mari. Şi ne dorim să îi promovăm, iar picnicul este asigurat de către aceştia. Vizitatorii sunt invitaţi să îşi aducă păturici, pernuţe, şezlonguri, orice lucru pe care vor să se aşeze şi să se bucure de ce se întâmplă. Vom avea un mic cinema: "Weekend sessions sub copaci",  va veni o selecţie de la invitaţii noştri speciali, de la Institutul Francez, şi vom avea documentare, filme de comedie pentru toate vârstele, gata de savurat pe pajiştea Grădinii Botanice."


Evenimentele sunt gratuite, vizitatorii având de achitat doar tariful de acces în Grădina Botanică. Astfel, copiii sub 12 ani au intrarea gratuită, iar biletul pentru adulţi este de 10 lei (aproximativ 2 euro) și 5 lei pentru studenți.  

Detalii despre artiști și invitații speciali puteţi găsi, pe www.weekendsessions.ro, iar după rezervarea locurilor online, veţi primi o confirmare în funcție de locurile disponibile la momentul la care trimiteți solicitarea. 
Iată o variantă de a vă bucura de o atmosferă de vacanţă încă înainte ca aceasta să înceapă!www.rri.ro
Publicat: 2022-05-10 17:00:00
Vizualizari: 172
TiparesteTipareste