Târgul de Carte Gaudeamus Radio România Oradea, 11 – 15 mai 2022

târgul de carte gaudeamus radio românia oradea, 11 – 15 mai 2022 Cel mai iubit și mai citit târg de carte din România revine, începând de miercuri, 11 mai, într-unul dintre cele mai primitoare orașe din țară, Oradea.

Cel mai iubit și mai citit târg de carte din România revine, începând de miercuri, 11 mai, într-unul dintre cele mai primitoare orașe din țară, Oradea. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România își deschide porțile în Piața Unirii pentru cea de a opta ediție. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, partener tradițional al acestei etape a Caravanei Gaudeamus, cu sprijinul Primăriei Oradea. 


Președintele de onoare al ediției este prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie, în cadrul Universității din Oradea. 

Târgul este deschis zilnic, în perioada 11 - 15 mai, între orele 10.00 și 21.00, iar accesul publicului este gratuit. Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 11 mai, la ora 12.00. 


Iată câteva dintre reperele ediției: 

- 47 de expozanți, marea majoritate edituri prestigioase și agenții de difuzare de carte românească și străină; oferta editorială va fi completată cu o generoasă selecție de jocuri educative și muzică de calitate; 

- circa 20.000 de titluri, din diverse domenii de editare, pentru toate vârstele și gusturile, o mare parte dintre acestea fiind apariții recente; 

- peste 30 de evenimente editoriale 

- lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii; 

- două ateliere de pictură organizate în colaborare cu Asociația Pro Bambini din Oradea, dedicate exclusiv celor mai tineri vizitatori; atelierele vor fi susținute de profesori de la Liceul de Arte din Oradea; 

- expoziția de pictură a tânărului artist plastic Dragoș Dobocan (9 ani, elev la Școala Gimnazială "Dacia" din Oradea, laureat al unor concursuri internaționale cu acest profil); expoziția, intitulată "Tablouri printre cărți", a cuprinde cele mai recente lucrări ale artistului care vor fi expuse în spațiul de evenimente din cadrul târgului vineri, 12 mai 2022, începând cu ora 15:00. 

- Ca și la celelalte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile găzduite în Piața Unirii se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro, alături de standurile participanților care au optat exclusiv pentru varianta online. 


www.rri.ro
Publicat: 2022-05-11 09:00:00
Vizualizari: 498
TiparesteTipareste