Parlamentul European îşi face bilanţul

parlamentul european îşi face bilanţul Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, afirmă mobilizarea Parlamentului European în a răspunde cu flexibilitate provocărilor, dar şi cererilor cetăţenilor europeni referitoare la schimbările politicilor europene.

Din februarie anul acesta, Roberta Metsola, deputată în Parlamentul European din 2013, a devenit cel mai tânăr președinte ales al Parlamentului European, după decesul președintelui David Sassoli la 11 ianuarie 2022. Este a treia femeie președintă a Parlamentului European, după Simone Veil (1979-1982) și Nicole Fontaine (1999-2002).

Vicepreședintă a Parlamentului European în prima jumătate a mandatului actual (2020-2022), Roberta Metsola va conduce Parlamentul în a doua jumătate a actualei legislaturi, până la constituirea un nou Parlament în urma alegerilor europene din 2024.

Roberta Metsola şi-a anunţat dintru început dorinţa de a continua moştenirea lui David Sassoli: un luptător; pentru Europa și pentru noi, pentru acest Parlament, odată cu intenţia de a susţine întotdeauna Europa și valorile noastre comune precum democrația, demnitatea, justiția, solidaritatea, egalitatea, statul de drept și drepturile fundamentale.

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European: "Ştim că trebuie să păstrăm concluziile din lecţiile învăţate şi să ne asigurăm şi că avem flexibilitatea de care avem nevoie pentru a ne proteja cetăţenii. Trebuie să ne clădim viitorul, într-o manieră sustenabilă, care protejează generaţia ce vine şi putem face asta. Şi ştiu că ne vom uita către voi toţi, către toate statele membre, pentru a găsi căi comune. Felicit Italia pentru modul în care a gestionat problemele asociate migraţiei în Mediterană. Aţi gestionat responsabilitatea  pe care aţi avut-o într-o manieră umană şi bazată pe valori, iar acum este rândul nostru să ne asigurăm că există o cale prin care pe viitor Italia, precum şi alte ţări, să nu simtă că sunt lăsate să se descurce singure cu astfel de probleme. De ziua Europei am primit concluziile Conferinţei privind viitorul Europei, şi atunci ne rămâne nouă să le luăm în considerare şi să trecem la acţiune. Iar în ceea ce priveşte răspunsul la cererile cetăţenilor ca politicile să fie schimbate în domenii precum sănătatea, climă, securitate şi altele, vă asigurăm că nicio sugestie de schimbare nu va fi ignorată. Pentru că dacă nu facem asta acum, atunci când?"


RadioRomaniaInternational · Alo, Bruxelles 18.05.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-05-18 09:16:00
Vizualizari: 152
TiparesteTipareste