Sportivul săptămânii - Atleta Claudia Bobocea

sportivul săptămânii - atleta claudia bobocea Sezonul reuniunilor atletice internaționale este în toi. Sportivii încearcă să îndeplinească baremurile pentru participarea la competițiile majore din vară, motiv pentru care participă uneori și la câte trei reuniuni internaționale pe săptămână.

Sezonul reuniunilor atletice internaționale este în toi. Sportivii încearcă să îndeplinească baremurile pentru participarea la competițiile majore din vară, motiv pentru care participă uneori și la câte trei reuniuni internaționale pe săptămână. Zilele trecute, atleții români s-au remarcat la diferite concursuri, unii dintre ei calificându-se pentru întrecerile importante care urmează. Andrei Rareş Toader, de pildă, a câştigat proba de aruncare a greutăţii din cadrul reuniunii internaţionale de la Praga. El a realizat cea mai mai bună performanţă a sa din acest sezon, cu o aruncare de 21 de metri și 2 centimetri. Astfel, a îndeplinit baremul pentru Campionatele Europene din august, de la München şi a fost la doar 8 centimetri de cel pentru  Mondialele din iulie, din localitatea americană Eugene, statul Oregon.


O altă sportivă care și-a asigurat locul la Europenele din Germania este Alina Rotaru-Kottmann. Ea a câştigat proba de săritură în lungime, duminică, la reuniunea de la Inneringen-Hettingen, din landul german Baden-Württemberg, cu performanţa de 6 metri și 79 de centimetri. Joi, ea câștigase aceeași probă la concursul din Grecia, de la Filothei, cu rezultatul de 6 metri și 63 de centimetri. Performera săptămânii a fost însă alergătoarea Claudia Bobocea. Marţi, la reuniunea internaţională de la Ostrava, din Cehia, a ocupat locul 4 la 1500 de metri, dar cu un timp care i-a asigurat calificarea atât la Mondialele din iulie, din Statele Unite, cât şi la Europenele din august, găzduite de Germania. Vineri, la Manchester, într-un concurs din circuitul World Athletics Continental Tour, ea s-a situat pe primul loc la 800 de metri. Apoi, duminică, în Maroc, la reuniunea internaţională de la Rabat, din circuitul Diamond League, românca s-a clasat a cincea la 1500 de metri. În urma acestor rezultate, Radio România Internațional a desemnat-o pe Claudia Bobocea Sportivul Săptămânii.


Claudia Bobocea este din București și s-a născut la 11 iunie 1992. Practică atletismul din 2007. In 2014 s-a clasat pe locul 4 cu echipa feminină a României în proba de 4×1500 m din cadrul Campionatului Mondial de Ștafete (IAAF World Relays) desfășurat în Bahamas, la Nassau. A luat parte la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, la 800 de metri, unde s-a clasat pe locul 51. Anul trecut, la Jocurile de la Tokyo, a concurat la 1500 de metri, unde a terminat pe locul 33. 


RadioRomaniaInternational · Sportivul Saptamanii - 07.06.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-06-07 10:10:00
Vizualizari: 158
TiparesteTipareste