Acord privind salariul minim în UE

acord privind salariul minim în ue Instituţiile europene au ajuns la un acord politic privind salariul minim adecvat, ceea ce va duce la creşterea veniturilor pentru milioane de cetăţeni europeni.

Parlamentul European și statele membre, reprezentate de președinția franceză a Uniunii Europene, au încheoat recent al Stasbourg un acord politic privind Directiva privind salariul minim adecvat. Au fost opt runde de negocieri, iar părțile au ajns la un acord după propunerile legislative făcute de comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit. Directiva stabilește un nivel decent de trai ca punct de referință pentru salariile minime naționale și va duce la creșterea salariilor pentru milioane de cetățeni europeni. Acordul politic se bazează pe doi piloni. Primul pilon stabilește standarde de decență pentru salariile minime legale la nivel național. Stndardul decenței este determinat de puterea de cumpărare, luând în considerare costul vieții, ritmul general de creștere și structura salarială din fiecare stat membru. Al doilea pilon al acordului vizează împuternicirea lucrătorilor și a sindicatelor în timpul negocierilor colective, pentru ca tot mai mulți lucrători să beneficieze de protecția unui contract colectiv. Atunci când într-un stat membru rata de acoperire a negocierilor colective este sub 80% din numărul salariațilr, acel stat membru trebuie să adopte măsuri pentru a urca peste ace nivel. În plus, statele membre vor fi obligate să acționee dacă lucrătorii sau reprezentanții sindicali sunt discriminați sau amenințați de către un angajator.


Având experiență de lider sindical, europarlamentara olandeză Agnes Jongerius, din grupul Socialiștilor și Democraților, a fost coraportoare a Parlamentului European pentru propunerea de directivă a legislativului european privind salariul minim: 

"Pentru asistenții din magazine, pentru curieri, pentru munca din acvacultură, pentru o persoană care lucrează în comerțul cu amănuntul, această directivă poate face cu adevărat diferența, deoarece salariile minime adecvate trebuie să asigure un nivel de trai decent, să reducă inegalitățile și să contribuie la creșterea confortului social. Cred că este corect să spun că acest obiectiv nu a venit prea târziu, cu preșurile explodând la alimente, la chirii, la facturile la energie. Sunt prea mulți oameni care se luptă ca să le ajungă banii."


Trebuie subliniat faptul că viitoarea directivă europeană nu propune introducerea aceluiași salariu minim în toate statele membre sau salarii minime obligatorii. De asemenea, salariul minim național nu va fi stabilit de instituțiile de la Bruxelles. Pe de altă parte, Austria, Cipru, Danemarca, Finlanda, Italia și Suedia, cele șase satte membre unde nu există salrii minime la nivel național și unde nivelul veniturilor este stabilit prin negocieri colective, nu vor fi obligate să introducă în legislație prevederi privind salariul minim la nivel național. 

Eurodeputata Anges Jongerius: "Respectăm și tradițiile naționale. Vrem să subliniem că statele membre în care formarea salariilor nu depinde de contracte colective nu sunt obligate să introducă un salariu minim legal. Este o urgență pentru îmbunătățirea vieții oamenilor, care ar trebui să își poată cumpăra haine noi, să poată cumpăra echipament pentru a face sport, să își permită o vacanță, din când în când, pentru un nivel de viață decent. Cu această lege europeană reducem inegalitatea slariilor, facem presiuni pentru a obține salarii mai mari pentru lucrătorii cu cele mai mici salarii din statele europene."


RadioRomaniaInternational · Alo Bruxelles 20.06.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-06-20 09:28:00
Vizualizari: 399
TiparesteTipareste