Info Sport

info sport Atleta română Bianca Ghelber a câştigat, miercuri, medalia de aur la Campionatele Europene de la München, în proba de aruncare a ciocanului.

Atleta română Bianca Ghelber a câştigat, miercuri, medalia de aur la Campionatele Europene de la München, în proba de aruncare a ciocanului. Ea s-a impus cu o aruncare de 72 de metri şi 72 de centimetri, fiind urmată de poloneza Ewa Rozanska, cu 72 de metri şi 12 centrimetri, şi de italianca Sara Fantini, cu 71 de metri şi 59 de centimetri. România a obţinut astfel prima medalie de aur continentală după o pauză de 20 de ani. Tot la München, în 2002, Ionela Tîrlea câştiga singurul titlu pentru România, la 400 de metri garduri.

 

Înotătorul român David Popovici, medaliat cu aur la 100 de metri şi 200 de metri liber, a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine de înot la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Vă amintim că, la suta de metri, românul a înregistrat un nou record mondial, iar la 200, un nou record al competiţiei. Într-un clasament realizat pe baza celor mai bune performanţe de la Europenele găzduite de Italia, David Popovici a ocupat primul loc la masculin, cu 1.003 puncte. La feminin, prima a fost lituanianca Ruta Meilutyte, cu 985 de puncte. Miercuri, David s-a retras din finala de la 400 de metri liber a Europenelor, în care se calificase cu al patrulea timp.

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a retras din turneul WTA 1.000 de la Cincinnati, miercuri, înaintea jocului din runda a doua cu rusoaica Veronika Kudermetova. Potrivit organizatorilor, Halep a abandonat din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă. În primul tur, românca trecuse de  rusoaica Anastasia Potapova, după ce, săptămâna trecută, câştigase un alt turneu WTA 1000, la Toronto.

 

RadioRomaniaInternational · Fotbal Flash - 18.08.2022

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2022-08-18 11:25:00
Vizualizari: 291
TiparesteTipareste