Sportivul săptămânii – Canoistul Cătălin Chirilă

sportivul săptămânii – canoistul cătălin chirilă O nouă medalie pentru Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la canoe simplu.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc unul dintre cele mai populare evenimente din calendarul internaţional al sporturilor nautice. În Statele Unite, la Oklahoma City, s-a desfăşurat World PaddleSports Festival, un complex de întreceri de kaiac şi canoe, prevăzut iniţial să aibă loc la Moscova. Între competiţii s-a aflat şi Supercupa Mondială de canoe, desfăşurată pe o distanţă specială, de 350 de metri, care nu se regăseşte în concursurile continentale, mondiale sau olimpice.

 

Au fost prezenţi mulţi canoişti de elită, printre care şi românul Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri. El a trecut de semifinale cu al doilea timp, în urma polonezului Wiktor Glazunow, iar în finală s-a clasat al treilea. Chirilă a fost devansat de Serghei Tarnovschi, din Republica Moldova, şi de cehul Martin Fuksa. Pentru medalia de bronz câştigată pe apele din Oklahoma, Radio România Internaţional l-a desemnat pe Cătălin Chirilă Sportivul Săptămânii

 

Cătălin Chirilă s-a născut la Tulcea, în ziua de 11 mai 1998. Este legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. A realizat primele performanţe internaţionale de marcă la canoe dublu, alături de veteranul Victor Mihalachi. Cei doi au câştigat medaliile de aur la Jocurile Europene din 2019, de la Minsk, din Belarus, pe distanţa de 1000 de metri, apoi medaliile de bronz, doi ani mai târziu, la Campionatele Europene de la Poznan, din Polonia, tot la 1000 de metri. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, perechea Chirilă / Mihalachi s-a situat pe locul 5.

 

De anul acesta, Cătălin Chirilă concurează la simplu. A avut rezultate promiţătoare la etapele de Cupă Mondială de la Račice şi Poznan, apoi, la Mondialele din Canada, de la  Halifax, s-a clasat primul la 1000 de metri, probă olimpică, şi al doilea pe distanţa de 500 de metri. La Europenele de la München, a fost din nou primul pe 1000 de metri, iar în finala de la 500, al treilea. Acum, principalul său obiectiv este obţinerea unei medalii olimpice la Paris, în 2024.

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2022-08-30 11:20:00
Vizualizari: 580
TiparesteTipareste