Weekend sportiv

weekend sportiv Ştiri din înot, tenis şi fotbal.

Sportivii români au câştigat, joi, două noi medalii la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima. Ştafeta combinată de 4x100 de metri liber - în formula David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea - a obţinut argintul, iar la 800 de metri liber, Vlad Stancu a câştigat medalia de bronz. Sâmbătă, David Popovici va concura în serii la 100 de metri liber, probă la care deţine recordul mondial şi titlurile de campion mondial şi european de seniori.


La Openul de tenis al Statelor Unite, România a rămas fără reprezentante la simplu feminin. Joi au fost învinse, în turul doi, şi ultimele românce din concurs: Sorana Cîrstea şi Irina Begu. Elveţianca Belinda Bencic, cap de serie numărul 13, a trecut de Sorana cu 3-6, 7-5, 6-2, iar chinezoaica Yuan Yue, venită din calificări, a învins-o pe Irina cu 6-3, 7-6. Pentru calificarea în turul secund, Cîrstea şi Begu vor primi câte 121.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.


Joi s-a încheiat etapa a opta a campionatului Superligii române de fotbal, cu ultimele două partide rămase de disputat. La Botoşani, jocul dintre echipa locală, Fotbal Club, şi FC Argeş s-a terminat egal, 0 la 0. Apoi, la Mediaş, Hermannstadt a trecut de Universitatea Craiova cu 1-0. Vineri, primele două jocuri ale etapei a noua: Sepsi Sfântu Gheorghe cu CS Mioveni şi Universitatea Cluj cu FC U Craiova. Sâmbătă, UTA joacă, la Arad, cu Chindia Târgovişte, iar Rapid Bucureşti merge la Voluntari. Duminică, Petrolul primeşte, la Ploieşti, vizita echipei FC Botoşani. Luni, FC Argeş joacă, la Piteşti, cu Hermannstadt, iar Universitatea Craiova se confruntă, la Drobeta-Turnu Severin, cu Farul Constanţa. În clasament conduc Farul şi Rapid, care au câte 18 puncte. Urmează Argeşul, la patru puncte distanţă.


RadioRomaniaInternational · Sport - Weekend Sportiv 02.09.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-09-02 09:29:00
Vizualizari: 504
TiparesteTipareste