Noi legi vor fi adoptate de eurodeputați în sesiunea din toamnă

noi legi vor fi adoptate de eurodeputați în sesiunea din toamnă Parlamentul European își reia activitatea în această lună, iar în această sesiune vor fi adoptate mai multe legi de către eurodeputați. Toate sunt menite să îmbunătățească viețile noastre în domenii precum securitate energetică, inteligența artificială și

Legislativul european urmează să voteze  măsuri care să reducă dependența Uniunii Europene de combustibilii fosili de proveniență rusă și să crească producția de energie regenerabilă, inclusiv să adopte noi reguli cu privire la sursele regenerabile și eficiență energetică. Acest lucru se întâmplă după ce securitatea energetică a devenit o preocupare cheie de la invazia rusă în Ucraina, care a dus la o creștere bruscă a prețurilor la gaze naturale și petrol în Europa, dar și în restul lumii. 

Europarlamentarii vor vota și noi reguli pentru folosirea inteligenței artificiale, prin actul legislativ urmând să fie stabilite standarde clare care să reflecte valorile europene și să asigure protejarea drepturilor fundamentale. Și subiectul egalității de gen la locul de muncă este pe agenda parlamentarilor europeni. Ei vor ca printr-un proiect de lege să crească numărul femeilor care să fie numite în consiliile de administrație din marile companii. 

Evelyn Regner este deputat în Parlamentul European: "Doar 30,6 la sută din membrii neexecutivi din cadrul consiliilor de administrație sunt femei, iar 8,5 la sută din consiliile executive sunt de sex feminin. De aceea suntem aici și este cu adevărat o rușine, iar acest lucru trebuie să se schimbe. Astfel, cel puțin 40 la sută dintre membrii consiliilor de administrație trebuie să fie femei și cel puțin 33 de procente din cel de administrație și din cel executiv să fie alocate lor . Așadar, avem ținte clare și am introdus inclusiv sancțiuni în actul legislativ pentru a avea un instrument eficient".  


Este de așteptat că deputații europeni să analizeze și activitatea executivului comunitar din ultimul an, după cel de-al treilea discurs privind starea Uniunii al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care va prezenta principalele priorități și provocări ale Comisiei pentru următorul an. 


Deputații europeni adopta și un cadru legal pentru criptomonedele din Uniunea Europeană. Regulile convenite de Parlament și Consiliu în urmă cu câteva luni includ măsuri împotriva manipulării pieței, pentru prevenirea spălării banilor, finanțării terorismului și a altor activități criminale. În sesiunea din această toamnă, deputații vor avea și alte proiecte de adoptat din diferite domenii. 

RadioRomaniaInternational · Europa la zi 05.09.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-09-05 09:01:00
Vizualizari: 160
TiparesteTipareste