Generaţia Z. Destinaţii şi obiceiuri de vacanţă

generaţia z. destinaţii şi obiceiuri de vacanţă Ce destinaţii preferă tinerii din România? Care sunt obiceiurile lor de vacanţă? Ce recomandări fac specialiştii în turism?

Final de vară, dar nu încă final de vacanţă. Cel puţin, nu pentru toţi. Ce destinaţii preferă tinerii din România? Care sunt obiceiurile lor de vacanţă? Ce recomandări fac specialiştii în turism? I-am invitat să răspundă pe Radu George Baciu, care are 21 de ani şi este student în anul III la ASE, Facultatea de Business şi Turism, Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism – ANAT şi pe jurnalistul sloven Dino Subašić. Are 23 de ani, lucrează ca freelancer în reţeaua europeană de ştiri EuranetPlus şi colaborează la RTV Slovenija (radiodifuziunea publică slovenă).

 

Un lucru foarte important... Când plecaţi în călătorie, fie în interiorul ţării, fie către oricare dintre statele Uniunii Europene, nu uitaţi că, în conformitate cu normele UE, avem drepturi care ne pot reduce neplăcerile. În primul rând, avem dreptul la informaţii. Compania cu care călătorim trebuie să ne spună cauza întârzierii. Şi, în cazul întârzierilor de durată, avem dreptul la mese, băuturi răcoritoare, sfaturi despre continuarea călătoriei şi cazare. De fapt, este posibil să avem şi dreptul la despăgubiri, între 250 şi 600 de euro pentru întârzieri. Sau putem solicita rambursarea costului biletului, în unele situaţii. În cazul călătoriilor cu trenul, cu autocarul, cu autobuzul sau cu navele de pasageri, putem avea, de asemenea, dreptul la despăgubiri în urma întârzierilor sau anulărilor. În orice călătorie, persoanele cu mobilitate redusă au dreptul la asistenţă suplimentară gratuită. Informații detaliate privind drepturile pasagerilor pentru toate tipurile de transport sunt disponibile pe site-ul „Europa ta”. De asemenea, puteți descărca pe un smartphone aplicația „Your Passenger Right”.

 

Şi o informaţie specială pentru tinerii cu vârsta de 18 ani. Dacă sunteţi rezidenţi în Uniunea Europeană sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+, prin acţiunea DiscoverEU aveţi șansa de a participa la o experiență de călătorie cu trenul. Veţi putea să descoperiţi astfel diversitatea Europei, să aflaţi mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să cunoaşteţi oameni de pe tot continentul.

 

RadioRomaniaInternational · Generaţia Z. Destinaţii şi obiceiuri de vacanţă

www.rri.ro
Publicat: 2022-09-10 13:45:00
Vizualizari: 1115
TiparesteTipareste