Au început înscrierile la concursul anual de traducere al Comisiei Europene, Juvenes Translatores

au început înscrierile la concursul anual de traducere al comisiei europene, juvenes translatores Liceele din toată Europa se pot înscrie la o nouă ediție a concursului anual al Comisiei Europene "Juvenes Translatores" - tineri traducători. Înscrierile se fac online, iar concurenții vor trebui să traducă texte pe tema "tineretul european".

Concursul este organizat anual, începând din anul 2007, de Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene și promovează studiul limbilor străine în școli. Totodată, le oferă tinerilor posibilitatea de a avea o primă impresie despre ce înseamnă să lucrezi ca traducător. 

Conform unui comunicat al executivului comunitar, înscrierea la concursul din acest an se face în două etape. Școlile trebuie să se înscrie până pe 20 octombrie, iar profesorii pot completa formularul în oricare din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Ulterior, Comisia va invita în etapa următoare 705 școli alese prin tragere la sorți electronică, din numărul total al celor înscrise inițial. După ce se încheie și această etapă, unitățile de învățământ vor desemna apoi un număr de până la cinci elevi care să participe la concurs. Ei pot avea orice cetățenie, însă trebuie să fie născuți în anul 2005.  


Comisarul pentru buget și administrație, Johannes Hahn: "Anul acesta sărbătorim "Anul european al tineretului" , așa că ce modalitate mai bună de a marca acest lucru decât sărbătorind elevii motivați și muncitori, cum ar fi tinerii noștri traducători. Pentru că, învățând limbi străine, încercându-vă mâna la traducere, atingeți însăși esența a ceea ce înseamnă Uniunea noastră: aducerea oamenilor și culturilor împreună".


Elevi care vor participa la concursul "Juvenes Translatores"  pot alege să traducă între oricare două dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Concursul se va desfășura online, în toate școlile participante, pe 24 noiembrie. Câștigătorii, câte unul din fiecare țară, vor fi anunțați la începutul lunii februarie a anului viitor. Ei vor fi invitați să-și primească premiile în primăvara anului 2023, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Bruxelles, și vor avea ocazia să se întâlnească și cu traducătorii profesioniști de la Comisia Europeană.

RadioRomaniaInternational · Europa la zi 14.09.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-09-14 08:51:00
Vizualizari: 198
TiparesteTipareste